FAQ

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som vi ofte får. Støder du på andre generelle spørgsmål, så send det til kontakt@familieudvikling.dk, så vi kan få siden opdateret.

Kan børn komme i behandling/forløb hos os?

Svar:

Snakke med børn indgå som del af skilsmisserådgivning for forældre.

I PE tager de unge under 18 (fra omkring 14-15 år og op) ind i forløb selvom vores psykologer ikke er specialiseret børnepsykologer. Vores psykiatere er heller ikke børnepsykiatere, hvilket betyder, at de ikke må medicinere unge under 18 år. De må dog gerne give en vurderingssamtale. Vurderes det ud fra henvendelsesformularen af den unge har brug for medicinering, så plejer PE at henvise dem til andet tilbud.

OBS. unge under 25 kan få gratis hjælp i det offentlige og derfor kan give god mening at henvise dem til psykologer med ydernummer. Det har PE nemlig ikke.

Henvisning fra egen læge – kan den bruges hos os?

Svar:
Vi har ingen overenskomst med sygesikringen for sygesikringsgruppe 1 patienter og modtager ikke henvisninger fra egen læge hverken til psykologer eller psykiater i PE

Dækning fra Sygeforsikring ’Danmark

Svar:
Hvis man er i sygesikringsgruppe 1 og medlem af Danmark kan man i nogen tilfælde få tilskud til behandling ved autoriserede psykologer. Dette er afhængig af henvisningsårsag og diagnose.

Sygeforsikring Danmark giver ikke tilskud til parterapi, skilsmisserådgivning eller behandling for OCD, men giver ellers til stress, angst og depression.
Det er psykologen selv, der skal indberette til Danmark. Opfordr derfor klienter til at tale med deres behandler om finansiering i begyndelsen af deres forløb.

Hvis man er i ”Sygeforsikringen Danmark” kan man få 2-300 kr. pr. konsultation hos autoriseret psykolog – se ”Danmarks” hjemmeside.

  • Har en klient skiftet til sygesikringsgruppe 2 hos Sygesikring Danmark, kan man ikke samtidig få refusion af sygesikring Danmark. I gruppe 2 går man hos psykiater, der uddelegerer terapi til psykolog, mens man i sygeforsikring Danmark kun må gå hos en psykolog.
  • Forsikringsdækket – klient skal selv holde styr på, hvad han/hun er dækket af + medbringe police til første samtale.
Prisliste

Pris for individuel eller fælles skilsmisse/parrådgivning:

Priser gældende for København: 

  • Parterapi og rådgivning á 90 minutters varighed: 1.995 DKK.
  • Individuelle samtaler á 60 minutters varighed: 1.295 DKK.

Priser gældende for Aarhus: 

  • Parterapi og rådgivning á 90 minutters varighed: 1.895 DKK.
  • Individuelle samtaler á 60 minutters varighed: 1.245 DKK.

Pris for behandling hos aut. psykologer/ psykologspecialister.

Pris for behandling i Sygesikringsgruppe 2

Yderligere oplysninger om sygesikringsgruppe 2.

Afbudsregler

Afbudsregler ved terapi

Afbudsregler ved kurser og uddannelser:

Fristen for afbud er 6 uger inden opstart, med mindre andet er anført under det enkelte tilbud. Der kan vederlagsfrit foretages afbud inden afbudsfristens udløb, dvs. at du kan få fuld refusion.

Ved senere afbud, dog senest 3 uger før tilbuddets start, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften.
Ved afbud senere end 3 uger før opstart er der ingen refusion.

Find desuden vores handelsbetingelser her. 

Gratis og hurtig rådgivning ved akut brug for hjælp: hvad findes?

Børn og unge:

Headspace: Frivillig anonyme rådgivningstilbud til 12-25-årige. Findes i 18 danske byer, se headspace.dk for kontakt til det lokale headspace. Chat 12-18, eller åbent fremmøde i deres åbningstid.
Ung på linje: Ungdommens Røde Kors tilbyder samtaler til unge ml. 13-30 år med andre frivillige unge om forskelligeartede problemer, som unge kan have behov for at tale med nogen om. Kan kontaktes på 70 12 10 00, mandag, onsdag og torsdag 19-22. Chatten er åben alle dage på nær lørdag 19-22 via deres hjemmeside.
Børnetelefonen: Ring 116 111
Tuba: Chat, Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere. Tilbud til 14-35-årige. Findes i mange danske byer, find lokale kontaktinformationer på Tuba.dk

Voksne:

Forældretelefonen: Rådgivning i spørgsmål vedr. børn. Tlf. 35 55 55 57 er åben man, tors og fre 9-17, tirs-ons 9-21, lørdag lukket og søndag 15-21.
Mødrehjælpen: Henvendelse til de to tilbud går gennem Mødrehjælpens nationale rådgivning Holdepunkt. Tlf. 33458600. Se moedrehjaelpen.dk
Forældrefonden: En social hjælpeorganisation, der støtter sårbare enlige forældre og deres børn, som befinder sig i en udsat livssituation.
Partelefonen: Ring på telefon 44 144 146

Psykiatri:

For Lige Vilkår: Forældre til børn med særlige behov
Sorglinjen: Alle ugens dage kl. 17-21. Ring 70 209 903
Psykiatriens rådgivningstelefon: yder anonym rådgivning og kan kontaktes på 78 74 07 40
Sind: Telefonrådgivning til personer med psykisk lidelse eller pårørende. Tlf. 70 23 27 50.
Livslinien: Anonym tlf. Rådgivning, alle dage 11-23 på tlf. 70 210 210, eller ved at skrive til Livsliniens netrådgivning på www.skrivdet.dk.