Efterfødselsreaktioner hos forældre

Venter du et barn eller er du lige blevet forælder?

Det at få et barn er for mange en livslang drøm, som går i opfyldelse. At vente et barn og at blive forældre er samtidig en stor omvæltning. Og for nogen er der tidligere eller nuværende forhold, som kan gøre det særligt udfordrende at blive forældre.

Der kan være forestillinger om, hvordan det ’burde være’ eller hvordan det ’burde føles’ at være gravid eller at blive forældre. For eksempel om, hvordan man burde føle sig knyttet til sit ufødte barn eller hvordan, man havde forestillet sig at blive som forælder.

Andre tanker og følelser kan handle om de identitetsskift, man gennemgår. Fra datter til mor, søn til far, fra kærester til forældre. Når det ikke går sådan, som man havde forestillet sig eller havde forventet, kan det føles, som om man ikke slår til, og man kan føle sig forkert og alene. Når disse tanker og følelser varer ved, kan man opleve at have efterfødselsreaktioner eller fødselsdepression, og det kan være meget forskelligt, hvordan man oplever det.

Det kan hjælpe, at man taler med nogen om sine svære tanker og følelser, så man ikke er alene, og det kan være hjælpsomt at tale med nogen, der har særlig viden om, hvilke udfordringer, man kan møde netop i denne overgangsperiode i livet.

Viden om tidlig tilknytning og om små børns behov kan også være med til at gøre det lettere at håndtere det nye forældreskab, man er trådt ind. Det kan være svært at aflæse et spædbarn eller vide, hvad der er “godt nok”. Et lille spædbarn har brug for sine forældre til at lære, at verden er tryg og at det har forældre, der ser barnet og imødekommer dets behov. For at forældre kan give barnet den tryghed, det har behov for, har forældre også brug for at have mennesker omkring sig, der skaber tryghed for dem, og her kan samtaler være en hjælp.

Om samtaler

I samtalerne arbejder vi sammen om, at du som kommende eller ny forælder får en større forståelse og selvomsorg i denne overgangsperiode, og du blive støttet til at kunne gøre de ting, som er vigtige for dig og få hjælp til at trives bedre i dit nye liv som forælder.

Samtalerne tager afsæt i narrative, Acceptance and commitment-teori (ACT) og Compassion fokuserede (CFT) metoder og øvelser, samt særlig viden om tidlig tilknytning og forældrementalisering. Samtalerne tilpasses efter de udfordringer og behov, som netop du oplever.

 

Lyder det som noget for dig?

Ønsker du at høre mere eller aftale en tid, bedes du udfylde felterne via formularen i boksen.

Har du uddybende spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til os på lnk@familieudvikling.dk.

 

Forløb

Vi tilbyder individuelle terapiforløb til mødre og fædre med efterfødselsreaktioner og fødselsdepressioner – alt efter den enkeltes behov. Samtaleforløbet tilpasses dig og din situation. Efter behov kan der afholdes samtaler sammen med en partner som en del af forløbet.
Et forløb består af samtaler med en psykolog. Forløbets varighed afhænger af dine behov og ønsker. Før første samtale er du velkommen til at henvende dig på telefon eller mail og kort redegøre for dit ønske om behandling.

Pris og praktiske informationer

Pris:

Individuelle samtaler af 50 minutters varighed 995 DKK

Parsamtaler af 90 minutters varighed 1695 DKK

Sted:

København: Center for Familieudvikling, Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K. 5 min. gang fra Kgs. Nytorv.

Bestilling af tid

Ønsker du at bestille en tid til en samtale, bedes du udfylde felterne via formularen i boksen. Herefter vil vi kontakte dig inden for senest 1 uge.

 

 

Psykologer

Lærke Nathalie Krogsgaard

Psykolog (cand.psych.) og koordinator

Psykolog (cand.psych.) med særlig viden om efterfødselsreaktioner/fødselsdepression, tidlig tilknytning, spædbørns udvikling, familiedannelse og forældrementalisering. Læs mere om samtaler her....

Læs mere