Hold mig / Slip mig

Et kursus til forældre med teenagebørn

‘Hold mig / Slip mig’ er et kursus til forældre med teenagebørn, som ønsker at finde nye veje at gå som forældre og inspiration til at forbedre relationen til sin teenager.

Kender du også til, at du pludselig bliver mødt af vrede ord, en dør der smækker og følelsen af afmagt og afvisning, når du forsøger at række ud mod din teenager? Og kender du til, at det kan være svært at bevare roen i dig selv, når du gang på gang synes, at du har strækket dig langt og gjort dit bedste for at imødekomme din teenagers ønsker og behov?

Mange oplever i perioden med en eller flere teenagere i huset, at konfliktniveauet stiger, og at det bliver svært at opnå kontakt og tryghed i relationen til sin teenager. Samtidig er det en tid fyldt med bekymringer for mange forældre og et ønske om at præge sin teenager i den ”rigtige retning”.

Men jo mere vi som forældre presser på, jo mere kan vi opleve, at vores teenagere skubber os væk. Og jo mere de trækker sig, jo mere bekymrede kan vi blive.

Kursets indhold

Vores dygtige kursusledere er erfarne psykologer, som har arbejdet med familier igennem en årrække. De fører jer igennem en række relevante temaer, hvor der veksles mellem oplæg og refleksions- og samtaleøvelser både individuelt og som par.

På baggrund af den faglige viden, I får på kurset, bliver I som forældrepar opfordret til sammen at gå på opdagelse – både i jeres egen og jeres teenagers verden samt i jeres individuelle og fælles samspilsmønstre med teenageren.

På kurset får I faglig viden om typiske negative samspilsmønstre i teenager-forældre-relationen. I får også konkrete redskaber til, hvordan I kan tackle problematiske situationer med jeres teenager og bryde de fastlåste konfliktmønstre.

Praktiske informationer

Undervisningen foregår i en gruppe med andre teenageforældre. Da der er tale om et kursus – og ikke gruppeterapi – forventes det ikke, at I deler private forhold i plenum. Det vil dog være muligt at stille spørgsmål og dele jeres refleksioner med de andre på kurset.

Kurset løber over 2 dage og henvender sig til forældrepar med børn i alderen 13-17 år.
Du har også mulighed for at deltage som enlig forælder.

Varighed:

Kurset afholdes:

Torsdag d. 25. august kl. 9–16 og torsdag d. 1. september kl. 9–16.

Hvor:

Center for Familieudvikling, Østergade 5, 1. sal, 1100 København K.

Forplejning:

Der vil i løbet af dagene blive serveret let forplejning, kaffe og the.
Der serveres dog ikke frokost.

Der er indlagt en frokostpause i programmet, hvor der vil være mulighed for at spise medbragt mad eller benytte et af de mange frokosttilbud i området.

Pris og betaling

Pris:

Intropris: 2.495 kr. inkl. moms pr. forældrepar.

Prisen for at deltage alene er: 1.295 kr.
Skriv til kontakt@familieudvikling.dk, hvis du ønsker at deltage alene. 

10% early bird-rabat ved tilmelding inden d. 1. juni 2022.
Brug koden: “earlybird10” ved tilmelding.

Betaling:

Du kan betale kurset med Dankort eller MobilePay

Få yderligere hjælp gennem en Familiepakke

For jer, der ønsker yderligere hjælp, anbefaler vi, at man i forlængelse af kurset tilkøber Familiepakken, der består af et teenageinterview fulgt op af en familiesamtale. 

I interviewet med jeres teenager vil en af kursuslederne spørge til, hvordan jeres teenager oplever det, der sker imellem jer. I den følgende familiesamtale vil fokus være på netop at understøtte jeres teenager i at dele hans/hendes tanker og følelser om det, der sker i jeres indbyrdes samspil. 

Der vil derudover være fokus på at hjælpe jer som forældre til at respondere på en (ny) måde, der fremmer oplevelsen af tryghed og god kontakt i relationen, hvilket sandsynliggør, at jeres teenager vil åbne mere op. 

Det er vores erfaring, at der ikke behøver at være store problemer i en familie for at kunne få gavn af Familiepakken. Ofte er det en samtale, der bidrager til forandring og øget oplevelse af kontakt og tryghed i familiens relationer.

Du kan bestille en Familiepakke, som består af  et teenageinterview og en familiesamtale ved at klikke på “Bestil en familiepakke”.

Priserne for dette tilbud er:

Individuel samtale med teenager: 1.195 kr. for 60 min. – ligger bedst mellem de to kursusgange.

Familiesamtale med forældre og teenager: 1.795 kr. for 90 min. – finder sted efter afsluttet kursusforløb.

Undervisere

Dragana Mateskovic Lyduch

Psykolog (cand.psych. aut)

Susanne Brejnebjerg Stilling

Psykolog (cand.psych. aut.)

Anne Vonger Kaas

Psykolog (cand.psych. aut). Specialist og supervisor i psykoterapi og klinisk børnepsykologi.
Afdelingsleder i Parafdelingen.