Kærlig Talt

Kærlig Talt er et interaktivt undervisningsforløb, som sætter relationer, kommunikation og svære følelser på skoleskemaet i de ældste klasser. Omdrejningspunktet i Kærlig Talt-undervisningen er et interaktivt talkshow, hvor unge, eksperter og kendte fortæller om deres oplevelser med svære følelser som vrede, tristhed, jalousi og tilgivelse. Talkshow-værten sætter også gang i øvelser og diskussioner i klassen, så eleverne aktiveres og bliver bevidste om deres egne følelser, reaktionsmønstre og måder at kommunikere på.

I Kærlig Talt får de unge herved redskaber til at reagere på svære følelser med respekt for egne og andres grænser. Redskaberne er brugbare for eleverne her og nu, mens de på den lange bane gør det lidt lettere for de unge at udvikle og bevare sunde relationer til venner, klassekammerater og kærester.

Kærlig Talt lever op til Fælles Mål for Folkeskolen og kræver stort set ingen forberedelse. Forløbet er fagligt og teoretisk funderet og testet i praksis.

Har du lyst til at bruge Kærlig Talt i din klasse, skal du oprette dig som bruger på www.projektkaerligtalt.dk.

Alle materialerne er gratis og findes på sitet.

 

Kærlig Talt skal udvikle elevernes evne til at:

 • Skabe trygge nære relationer
 • Håndtere svære følelser hver for sig og i fællesskab
 • Kommunikere og agere med respekt for egne og andres grænser
 • Forebygge kærestevold og destruktive konflikter
 • Søge hjælp, hvis volden alligevel opstår

 

Baggrunden for Kærlig Talt

Kærlig Talt blev udviklet i 2013 og testet på udvalgte skoler i 2014. Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Mary Fonden og Center for Familieudvikling med støtte fra Ole Kirk’s Fond. I en evaluering af projektet, er det fundet, at:

 • 96 % vil anbefale andre lærere i udskolingen at bruge Kærlig Talt i undervisningen.
 • 71 % af eleverne synes, at det har været meningsfuldt at arbejde med, hvordan man kan håndtere svære situationer og følelsen af afmagt.

Læs mere om evalueringen af Kærlig Talt her

 

Kærlig Talt materialet

Du kan få gratis adgang til det fulde Kærlig Talt-materiale ved at oprette dig som bruger på projektkaerligtalt.dk.

Alle materialerne ligger online. Så snart du er oprettet, får du adgang til:

 • Alle talkshow afsnit
 • Alle øvelserne til elever
 • Lærerguide med øvelsesbeskrivelser
 • Handouts til elever
 • Ekstra materiale

 

Kurser og foredrag i Kærlig Talt

I Kærlig Talt tilbyder vi kurser, oplæg og foredrag med udgangspunkt i tematikkerne i Kærlig Talt. Undervisningen varetages af psykologer og undervisere fra Center for Familieudviklings tværfaglige team, som har været med til at udvikle materialet.

Vi kommer til jer og afholder kurser og foredrag i jeres lokaler. Vi sørger for indhold og inspiration. I står for de praktiske rammer, tilmelding og forplejning.

 

Oplæg og foredrag

Oplæg om Kærlig Talt tager fat på udvalgte tematikker fra undervisningsmaterialet, fx unges sprog og forskellige kommunikationsstile, håndtering af svære følelser og konflikter, opbygning af trygge og sunde relationer. Ofte vil deltagerne også gennemføre en enkelt øvelse eller to fra materialet. Brug fx vores oplæg og foredrag som et inspirerende indslag på en pædagogisk udviklingsdag eller som et gå-hjem-møde for alle skolens ansatte.

Oplæggene er henvendt til lærere, skoleledere, AKT-vejledere, trivselspersoner og skolepsykologer. De kan også have stor relevans og tilpasses andre grupper tæt på unge i udskolingen og på efterskoler, fx forældre og PPR.

 • Varighed: 60-90 min.
 • Antal deltagere: op til 50 personer
 • Pris: 10.000 kr. + moms

 

Kurser

Kurserne i Kærlig Talt har fokus på teorierne bag materialet og er særligt målrettet praktikere, fx udskolingslærere, efterskolelærere, AKT-vejledere, trivselspersoner og andre, der underviser elever i udskolingen. Med andre ord: Kurserne i Kærlig Talt er for jer, der vil bruge materialet i praksis.

Undervisningen på kurserne har workshop-format og går i dybden med brugen af Kærlig Talt og de teorier, der ligger til grund for materialet. Vi holder undervisningen tæt på jeres hverdag og fokuserer på lærerens rolle. Sammen diskuterer vi de didaktiske overvejelser og afprøver konkrete øvelser fra materialet.

 • Varighed: 4-6 timer
 • Antal deltagere: 10-25 personer
 • Pris: 15.000 kr. + moms

 

Interesseret?

Send en mail til Josephine Støjberg Kardyb for at booke et oplæg eller kursus om Kærlig Talt. Spørg endelig, hvis du har ønsker til andre formater.

 

Få adgang til materialet nu

Du kan oprette dig som bruger og læse mere om Kærlig Talt på projektkaerligtalt.dk

Alle materialerne er gratis og frit tilgængelige, når du er oprettet som bruger.

Har du spørgsmål til Kærlig Talt, er du velkommen til at skrive til kontakt@familieudvikling.dk.