Gratis gruppeforløb – Aarhus

Kæmper du med angst, stress eller depression? Det kan være svært nok i sig selv. Er du derudover forælder til et eller flere børn er udfordringerne endnu større. Så kan du opleve vanskeligheder forbundet med både at skulle drage omsorg for dig selv samtidig med, at du skal passe på dine børn.

Når en forælder rammes af længerevarende angst, stress eller depression reagerer nogle børn ved at føle skyld eller ved at opføre sig som “små voksne”. De kan gå på kompromis med deres egne behov i et forsøg på at skåne og passe på mor eller far.

Derfor er vi glade for, at vi kan tilbyde et gratis gruppeterapeutisk forløb for forældre med angst, stress eller depression, samtidig med at børnene også tilbydes et kortere gruppeforløb. I børnenes gruppeforløb vil der være fokus på det at være pårørende til en forælder, som kæmper med psykisk sårbarhed. I voksengruppen vil der være fokus på at afhjælpe angst, stress eller depression og at forebygge tilbagefald.

Målgruppen for dette tilbud er forældre med børn i alderen 7-12 år.  Hvis du ønsker at deltage i voksengruppen, men ikke har børn i denne alder, er du velkommen til at henvende dig. Hvis der er ledige pladser i voksengruppen, så kan du også deltage. Det er dog en forudsætning, at du har børn.

Gruppeforløb

Behandlingsforløbet strækker sig over 5 måneder og består af:

Gruppeforløb for de voksne/forældre:

  • 9 gruppesessioner for den forælder, som kæmper med psykisk sårbarhed.
  • Hver gruppesession i voksengruppen varer 2 timer inklusiv 15. min pause med the/kaffe.
  • Der deltager 5-7 klienter i gruppeforløbet for forældrene.
  • Gruppeforløbet for de voksne/forældre ledes af en erfaren psykolog og en psykiater med mangeårig ekspertise i gruppebehandling. Justering af evt. medicinsk behandling kan være en del af behandlingstilbuddet efter individuel aftale.
  • Tilbuddet kan godt kombineres med individuel behandling i offentligt eller andet privat regi. De nærmere omstændigheder omkring behandlingsansvaret afklares under forsamtalen.
  • Tilbuddet er ikke egnet til personer med psykoser, svær bipolar sygdom eller misbrug.
Gruppeforløb for børnene:
  • 3 børnegruppesessioner
  • Børnegruppen er for børn i alderen 7-12 år.
  • Hver session varer 1 ½ time inkl. pause.
  • Børnegruppen ledes af en familieterapeut og en af behandlerne fra voksengruppen.

Praktiske informationer

Datoer:

Voksengruppe (torsdage kl. 13.00-15.00):
19. marts
26. marts
2. april
16. april
23. april
30. april
14. maj
4. juni
11. juni

Børnegruppe (torsdage kl. 15.00-16.30, sidste gang fredag kl. 14.00-15.30):
30. april (kl. 15.00-16.30)
7. maj (kl. 15.00-16.30)
15. maj (kl. 14.00-15.30)

Sted:

Center for Familieudvikling. Søndergade 10, 2. sal 8000 Aarhus C.

Pris og tilmelding

Tilbuddet er gratis, da vi har fået en bevilling fra Ole Kirk’s fond.

Du tilmelder dig ved at booke tid til en obligatorisk indledende samtale. I løbet af en uge, vil du blive kontaktet med henblik på en tid.