KIFF-uddannelsen

En håndsrækning til skilsmissefamilier

I dag ender omkring halvdelen af alle ægteskaber i Danmark i skilsmisse. Herved er skilsmisse næsten blevet mere reglen end undtagelsen i familielivet. Dette kunne give anledning til at tro, at skilsmisse er blevet lettere for både børn og voksne at komme igennem. Men statistik viser, at det for en del børn faktisk er blevet vanskeligere at opleve skilsmisse. Vi ved, at en af de allervigtigste faktorer for, at børn kommer godt igennem en skilsmisse er, at forældrene formår at skabe et godt samarbejde om børnene. Vi mener derfor, at det er afgørende at hjælpe skilte forældre, så de kan får en god start på det nye fælles forældreansvar.

På baggrund heraf har Center for Familieudvikling udviklet en række  kortere efteruddannelser med fokus på arbejdet med skilte forældre. Disse uddannelser giver vi dig konkrete redskaber til at hjælpe forældre med at takle den svære livsovergang, en skilsmisse ofte er, og få etableret et godt samarbejde omkring deres børn. En vigtig grundtanke er, at børn er afhængige af deres forældre, og at den bedste hjælp, de kan få, er den hjælp de får af deres forældre. Derfor er det vigtigt at hjælpe forældrene først, så de kan være den gode støtte for deres børn.

 

Uddannelserne

Viden og redskaber til arbejdet med skilte forældre

På denne uddannelse vil du blive introduceret til den grundlæggende tænkning og tilgang i mødet med de skilte forældre. Du vil blive indført i de tre vigtige fokusområder i arbejdet med forældre efter samlivsbrud:

 • Det vigtige forældresamarbejde og -kommunikation
 • Børns reaktioner, og hvordan de bedst muligt støttes efter skilsmissen
 • Forældres egen personlige proces gennem skilsmissen, og deres takling af denne

Disse tre fokusområder har betydning for både forældres og ikke mindst børns trivsel efter skilsmissen. I arbejdet med den skilte familie vil det derfor være vigtigt at have fokus på og arbejde med alle tre områder, for at styrke forældres samarbejde og blik for barnet i skilsmissen.

Du vil også modtage en manual, der introducerer dig til disse fokusområder og som indfører dig i teorien bag.

 

Certificering i afholdelse af kursus for skilte forældre (KIFF)

Denne uddannelse klæder dig på til at afholde Kursus i Fælles Forældreansvar (KIFF). Kurset er udviklet af Center for Familieudvikling med inspiration fra dansk og international forskning og er baseret på principperne fra PREP. Kurset består af et 12 timers program, der skal ruste forældre til at tage vare på deres børns behov efter skilsmisse og forbedre deres samarbejde omkring børnene

På kursusmodulet vil du blive trænet til at omsætte den viden, som du har fået på grundmodulet, til en kursusintervention, der veksler mellem undervisningsoplæg og samtaleøvelser. Du vil få ent manual, der indfører dig grundigt i alle undervisningstemaer. Desuden vil du blive trænet i både underviserrollen og vejlederrollen, som er rettet mod at støtte forældrene i deres samtaler undervejs på kurset.

Når du har taget denne uddannelse, vil du være certificeret KIFF-underviser og kan afholde KIFF-kurser både i privat og offentlig regi. Uddannelsen er for dig, der møder de skilte forældre enten i privat praksis, i den kommunale forebyggende rådgivning eller behandlingsarbejde samt i Statsforvaltningen.

Du kan læse mere om KIFF-kurser her

 

Redskaber til det terapeutiske arbejde med skilte forældre

Denne uddannelse sætter fokus på terapeutiske samtaler med skilte forældre.  Du vil blive klædt på til, hvordan du kan bruge psykoedukation og øvelser i dine samtaleforløb med skilte forældre samt forskellige terapeutiske greb i det relationelle arbejde. Særligt vil du blive trænet i, hvordan du som fagperson kan arbejde med forældres konfliktmønstre og med at skabe børnefokus i samtalerne.

De to dage vil veksle mellem oplæg og øvelser, og dette modul vil være meget praksisrettet. Du vil blive styrket i dit terapeutiske møde med skilsmissefamilier, og dette kan kombineres med de metoder, du plejer at anvende i dit arbejde.

Denne uddannelse er for dig, der møder de skilte forældre i privat praksis, i det kommunale familiebehandlingsarbejde, i den forebyggende rådgivning eller i Statsforvaltningen. Det forudsættes, at du først har taget uddannelsen ‘Viden og redskaber til arbejdet med skilte forældre’.

 • Pris
 • Viden og redskaber til skilte forældre: 9.995 kr. inkl. moms
 • Certificering i afholdelse af kursus for skilte forældre (KIFF): 14.995 kr. inkl. moms
 • Redskaber til terapeutiske samtaler med skilte forældre:  3.995 kr. inkl. moms

 

Der kan opnås mængderabat, hvis du tilmelder flere fra samme arbejdsplads samtidig:

 • 10 % ved 2 personer
 • 15 % ved 3 personer
 • 20 % ved 4 eller flere personer

Hvis du ønsker at gøre brug af én af ovenstående rabatter bedes du skrive til kontakt@familieudvikling.dk

Sted

Vores uddannelser afholdes både i København og Aarhus:

 • I København

Center for Familieudvikling. Østergade 5, 1. sal. 1100 Kbh. K.

– 2 min. fra Kongens Nytorv/Metro

 • I Aarhus

Center for Familieudvikling. Søndergade 10, 2. sal 8000 Aarhus C.

– på gågaden 5 min. fra banegården og rutebilstationen

Forplejning

 • Der serveres kaffe/the og morgenbrød inden dagens program
 • Der serveres frokost. Der tages højde for vegetarer.
 • Kaffe/the, frugt og forfriskninger serveres løbende.

Undervisere

 • Undervisningen på uddannelsen varetages af psykologer og undervisere fra Center for Familieudviklings tværfaglige team.

Er du i tvivl, kan du kontakte os.

Betaling

 • Uddannelsen kan betales med dankort, EAN-nummer eller bankoverførsel (tilsendt faktura).
 • Betaler du med dankort trækkes beløbet umiddelbart efter tilmeldingen er gennemført.
 • Betaler du via. EAN-nummer eller faktura har betalingen forfald en måned før uddannelsesstart.

Tilmelding

Har du spørgsmål til uddannelserne, er du velkommen til at skrive til kontakt@familieudvikling.dk.

Undervisere

Jan Kaa Kristensen

Souschef, afdelingsleder, skilsmisse og parforhold samt specialist i klinisk psykologi (cand.psych.aut.)

Jan er leder af CFF’s parafdeling og skilsmisseafdeling og arbejder primært med samtaler og rådgivning. Derudover kan du møde ham som underviser på CFF’s faguddannelser...

Læs mere

Rikke Cecilie Toft Dejour

Psykolog (cand. psych. aut.), psykologfaglig ansvarlig

Rikke Cecilie arbejder primært med samtaler, rådgivning og som underviser på KIFF-kurserne. Derudover kan du møde hende som foredragsholder og underviser på CFF’s faguddannelser....

Læs mere

Søren Marcussen

Seniorkonsulent, underviser og familiebehandler. Har en pædagogisk diplom i psykologi

Søren holder samtaler med især skilte forældre, og du møder ham ofte som underviser på både KIFF-kurser, PREP-kurser og CFF’s faguddannelser. Derudover holder han...

Læs mere