NYHEDER

Børn betaler prisen for forældrenes travlhed

Danmark har behov for en familiepolitik. Der er alt for ringe opmærksomhed på, hvordan børnefamiliers pressede hverdag indvirker på børns trivsel – både nu og senere i deres opvækst. Børnerådet har netop offentliggjort en rapport, der samler svar fra mere end 500 børn i alderen 4-6 år. Deres budskab er tydeligt: Børnene ønsker tid og nærvær fra deres nærmeste voksne. Og de ønsker forældre, der ikke er så stressede, at de jævnligt skændes indbyrdes eller skælder ud på deres børn.

CFF anbefaler, at et samlet Folketing én gang for alle sætter familiepolitikken på dagsordenen – og med børns perspektiv i fokus. Derfor bakker CFF også stærkt op om Børnerådets anbefaling til regeringen om at oprette et tværministerielt børneudvalg, som sikrer børns perspektiv i alle politiske diskussioner og beslutninger.

”Børn kan ikke selv bestemme, hvordan deres liv bliver indrettet for dem. Derfor påhviler der de voksne – politikere, arbejdsgivere og forældre – et ekstra stort ansvar for at tage børnenes perspektiv. Danmark har brug for en familiepolitik nu. Og vi har brug for et helhjertet fokus på, hvordan vi forebygger stress og unødige konflikter til gavn for børns trivsel”, siger Annette Due Madsen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Oprettet den 23. Jan 2017