NYHEDER

Et årligt Par-Tjek forbedrer parforholdet

På Psykologisk Institut på Aarhus BSS har man i samarbejde med center for Familieudvikling gennemført et forebyggende forsøg med 233 par fra henholdsvis Aarhus og København for at finde frem til, hvilken effekt Par-tjek har på tilfredsheden med ens parforhold.

Resultaterne, som er offentliggjort i det prestigefyldte amerikanske tidsskrift Journal of Consulting and Clinical Psychology, viser som de første, at regelmæssige parsamtaler struktureret i et kort, billigt og lettilgængeligt format hos en privatpraktiserende psykolog, kan give systematiske forbedringer i parforholdet. 

”Perspektivet af resultaterne er vidtrækkende, fordi vi ved, at vanskeligheder i parforholdet udvikles over tid, ikke hos nogle få par, men hos flertallet af par - lidt som de fleste af os må stifte bekendtskab med huller i tænderne før eller siden. Før nu har vi bare ikke haft resultater med modeller tilpasset praksis, der tilbydes regelmæssigt over tid, ” siger lektor Tea Trillingsgaard, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

Læs hele artiklen her.

Oprettet den 12. Jan 2017