Metode

Metoden, vi bruger når vi hjælper par, er Emotionsfokuseret parterapi (EFT), som tager sit udgangspunkt i teorier og forskning omkring tilknytning og kærlighed. Grundantagelsen er, at vi mennesker har et grundliggende behov for at være forbundet i et forhold funderet i kærlighed og samhørighed, og at denne tryghed gør os stærkere, mere selvstændige og frie og endda kan være med til at hele sår og traumer, som vi bærer rundt på.

Emotionsfokuseret parterapi (EFT) er udviklet i et samarbejde mellem terapeuterne Sue Johnson og Leslie Greenberg i starten af 1980’erne. EFT er den metode, der har vist bedst effekt og lavest risiko for ’tilbagefald’ til tidligere mønstre.

I et forløb hjælper terapeuten med at identificere parrets samspil og de underliggende følelser og ønsker, som er drivkraften bag. At identificere og forstå disse mønstre er første skridt i retning mod forandring. Undervejs i det terapeutiske forløb vil terapeuten også være optaget af at skabe en stabil og tryg kontakt parret imellem som afsæt for at forbedre den indbyrdes kommunikation.

Læs mere om EFT her

Har du brug for parterapi kan du bestille en tid her