Forsøgsprojekt for skilte i Statsforvaltningen

Forebyggende kurser og samtaler til skilte forældre vil de næste tre år blive et fast tilbud i Statsforvaltningens afdelinger i Odense og Aabenraa. Forsøgsprojektet er udviklet af Center for Familieudvikling og skal evalueres af SFI.

Fra og med januar 2016 og tre år frem vil skilte forældre, der for første gang henvender sig med en sag til en af de to afdelinger af Statsforvaltningen, få tilbudt gratis undervisning i, hvordan de kan forbedre deres kommunikation og samarbejde som fælles forældre.

Det nyudviklede undervisningsforløb ’Forældre sammen – hver for sig’ suppleres med individuelle samtaler og giver samtidig forældrene inspiration til, hvordan de kan støtte deres børn efter skilsmissen. Center for Familieudvikling (CFF) har mere end ti års erfaring i at udvikle og undervise i forebyggende programmer for par, familier og skilte forældre i samarbejde med danske og internationale fagfolk.

Siden 2010 har CFF f.eks. gennemført Kursus i Fælles Forældreansvar (KIFF) for over 600 separerede eller skilte forældre i Danmark med satspuljemidler fra Socialministeriet. Det er bl.a. med inspiration fra dette projekt, at CFF nu har udviklet et nyt forebyggende tiltag til de to afdelinger af Statsforvaltningen.

Mange forældre går fra hinanden, netop fordi de har vanskeligt ved at kommunikere og samarbejde. Derfor er det naturligt, hvis de oplever store udfordringer efter en skilsmisse, hvor de så samtidig skal håndtere svære følelser og træffe mange store beslutninger på deres egne og deres børns vegne”, siger CFF’s formand, psykolog Annette Due Madsen. ”Vi ved, at forebyggende undervisning kan hjælpe forældrene bedre på vej. Derfor glæder vi os til at se, hvordan dette forsøgsprojekt vil virke”, tilføjer Annette Due Madsen.

Læs Social- og Indenrigsministeriets pressemeddelelse - klik her

Læs Statsforvaltningens pressemeddelelse - klik her