Videre efter skilsmissen (KIFF-kursus)

Videre efter skilsmissen (KIFF-kursus) er for forældre, der er skilt og har børn sammen. Kurset er både for forældre, der lige er gået fra hinanden, og for dem, hvor bruddet ligger længere tilbage. Det er også muligt at deltage på kurset uden den anden forælder.

Videre efter skilsmissen (KIFF-kursus) er et pædagogisk kursus, der har fokus på forældresamarbejdet, og hvordan forældre bedst støtter deres børn efter en skilsmisse. Kurset er udviklet af Center for Familieudvikling med afsæt i den nyeste viden på området og er baseret på principperne fra PREP.

Kurset giver forældrene viden og værktøjer til at:

  • Forbedre forældresamarbejdet og kommunikationen
  • Støtte børnene bedst muligt i deres hverdag mellem to hjem
  • Blive mere bevidst om egen proces i skilsmissen

Kurset veksler mellem undervisning og samtaleøvelser. Under øvelserne vil man som forældrepar tale sammen ved hjælp af et kommunikationsredskab og med støtte fra en vejleder i noget af tiden.

  • Kurset varer 12 timer fordelt på 3 halve dage
  • Det er et pædagogisk tilbud – ikke gruppeterapi
  • Der drøftes kun personligt stof med den anden forælder
  • Man skal være indstillet på at indgå i samtaleøvelserne med den anden forælder

Et Videre efter skilsmissen (KIFF-kursus) er for dig, der gerne vil styrke samarbejdet omkring jeres fælles børn. Hvis I har en juridisk sag i familieretshuset eller familieretten (undtaget konfliktmægling og børnesagkyndig rådgivning), vil I først skulle til en indledende samtale, hvor I kan få afklaret, om kurset er rette tilbud lige nu og her, eller om det er bedre at vente eller starte med samtaler. I kan bede om en tid til en indledende samtale, når I tilmelder jer i formularen. Læs mere om den indledende samtale her. 

Kurset er for de modige forældre, der tør tage sig selv og deres børn alvorligt – og vil den gode trivsel for dele-forældre og børn.”
-Deltager på Videre efter skilsmissen (KIFF- kursus)

Du tilmelder dig kurset ved at indtaste dine oplysninger i boksen. 

Vær opmærksom på, at en kopi af kontaktformularen automatisk sendes videre til den anden forælder, og at tilmeldingen først er gældende når den anden forælder, har færdiggjort tilmeldingen i den mail, de automatisk modtager. 

Undervisere

Søren Marcussen

Seniorkonsulent, underviser og familiebehandler. Har en pædagogisk diplom i psykologi

Else Marie Schmidt Andersen

Psykolog (cand. psych. aut.)

Trine Hjorth Bønnerup

Psykolog (cand. psych. aut.)

Christina Ditlevsen

Psykolog (cand. psych. aut.) og specialist i psykoterapi

Søren Møller Andersen

Psykolog (cand. psych.)