På denne uddannelse bliver du kvalificeret og certificeret i at afholde konceptet Par-tjek. Hermed får du mulighed for at tilbyde klienter et standardiseret koncept på kun to samtaler, som ifølge nyere dansk forskning har god effekt på parforholdstilfredsheden. Desuden får du adgang til en digital platform, hvorudfra du kan sende spørgeskemaer til par. Når disse bliver besvaret, bliver der automatisk genereret en feedbackrapport til parret og en vejlederrapport til dig som terapeut.

Efter denne uddannelse vil du være bedre klædt på til at identificere folks parforholdsproblemer og til konkret at hjælpe dem videre. Et Par-tjek kan også bruges som et grundigt assessmentværktøj til parterapi. Det er brugbart uanset hvilken parterapeutisk metode, du anvender, da det giver information om parret, der er relevant at indhente i alle former for parterapi.

 

Uddannelsens indhold

Uddannelsens første dag består i en grundig indføring i nyere parforholdsforskning og i de forskellige spørgeskemaer og rapporter som benyttes i Par-tjek. De efterfølgende dage er en kronologisk gennemgang af Par-tjek. Her vil der være en vekslen mellem undervisning, øvelse og diskussion.

Du vil modtage en omfattende manual, som kan støtte dig i afholdelsen af Par-tjek. Den kan også fungere som inspiration og hjælp, når du møder parforholdsproblemer i andet terapeutisk arbejde.

Du kan læse et lille uddrag af Par-tjek-manualen allerede nu

 

Baggrunden for Par-tjek

Det er Center for Familieudvikling, der i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet har udviklet Par-tjek. Par-tjek er et tilbud til par, der ønsker at styrke parforholdet og forbygge vanskeligheder. Både dansk og international forskning har vist, at  Par-tjek har en positiv effekt på parforholdstilfredshed og intimitet i parforholdet.

Par-tjek er udviklet med inspiration fra det amerikanske koncept The Marriage Checkup, der er udarbejdet af professor James Cordova fra Clark University. I 2014 udkom et studie, som viste, at The Marriage Checkup havde positive effekter på en lang række områder, der vedrører trivslen i et parforhold (bl.a. oplevelsen af intimitet, tilfredshed og gensidig accept). Studiet er det hidtil bedst dokumenterede, og har konkret undersøgt effekten af at få lavet et årligt eftersyn af sit forhold. Professor Cordovas resultater peger også på, at et eftersyn både gavner par, som i forvejen har det godt sammen og par, der har mange problemer eller generelt er usikre på, om deres forhold skal vare ved.

På denne baggrund gennemførte Aarhus Universitet og Center for Familieudvikling i 2013-2016 et forsøg, der afprøvede effekten af Par-tjek, når det blev tilpasset betingelserne i en almindelig dansk psykologpraksis. Målgruppen for forsøget var par med børn under 18 år, og forældrene rapporterede om alt fra “få” til “svære” vanskeligheder i deres forhold. Parrene modtog to Par-tjek med et års mellemrum. Forskningsprojektet er støttet af Ole Kirk’s Fond.

Efter det første Par-tjek viste der sig en signifikant positiv effekt på tre ud af fire mål for kvalitet i parforholdet, når Par-tjek-gruppen blev sammenlignet med kontrolgruppen. I løbet af året mellem de to Par-tjek dalede effekten, men steg så igen forud for det andet Par-tjek, og effekten endte med at være signifikant på alle mål (f.eks. tilfredshed med forholdet, intimitet og opmærksomhed) efter andet Par-tjek. Resultaterne er blevet offentliggjort i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Journal of Consulting and Clinical Psychology.

 

 

Certificering

 • Når du har gennemført både grundmodulet og certificeringsmodulet på Par-tjek-uddannelsen bliver du certificeret Par-tjek-vejleder. Certificeringen giver dig ret til selv at afholde Par-tjek i Danmark.
 • For at blive certificeret skal du have deltaget i mindst 90 procent af undervisningen. Opfylder du ikke det kriterium, forbeholder vi os retten til at tilbageholde din certificering.
 • Certificering inkluderer vores Par-tjek-manual og adgang som professionel bruger til Par-tjeks IT-portal.
 • Certificering dækker det første års licens til et ubegrænset antal rapporter. Ønsker man fortsat at være bruger af it-portalen, er der et årligt abonnementsgebyr på 1.500 DKK + moms, der dækker support, vedligehold samt udvikling af it-portalen.
 • Par-tjek er varenavnsbeskyttet. Man kan derfor ikke foretage et Par-tjek eller benytte dette navn, hvis ikke man er uddannet og certificeret Par-tjek-vejleder ved Center for Familieudvikling
 • Som certificeret er du forpligtet til at følge Par-tjek-manualen og de tilhørende procedurer. Center for Familieudvikling kan til enhver tid fratage en certificering, hvis en Par-tjek-vejleder ikke følger retningslinjerne, som beskrives i den indgåede Par-tjek-kontrakt.
 • Når et par henvender sig til en professionel for at få et Par-tjek eller komme i parterapi, kan du som Par-tjek-vejleder udsende spørgeskemaer, indkalde til samtale og trække en unik og personlig feedbackrapport til parret samt en vejleder-rapport til eget brug – alt sammen via It-portalen.

 

Varighed

 • Par-tjek-uddannelsen forløber over tre dage.
 • Undervisningen ligger typisk i tidsrummet 9.00-16.00.
 • Par-tjek-uddannelsen udbydes to gange årligt i København.

 

Pris

 • 7.995 kr. ekskl. moms

Der kan opnås mængderabat, hvis du tilmelder flere fra samme arbejdsplads samtidig:

 • 10 % ved 4 eller flere tilmeldinger

Hvis du ønsker at gøre brug af ovenstående rabat bedes du skrive til kontakt@familieudvikling.dk

 

Sted

Vores Par-tjek-uddannelse afholdes i København:

 • Center for Familieudvikling. Østergade 5, 1. sal. 1100 Kbh. K. – 2 min. fra Kongens Nytorv/Metro

 

Forplejning

 • Der serveres kaffe/the og morgenbrød inden dagens program
 • Der serveres frokost. Der tages højde for vegetarer.
 • Kaffe/the, frugt og forfriskninger serveres løbende.

 

Undervisere

 • Mattias Stølen Due, cand. psych. aut. og Direktør ved Center for Familieudvikling
 • Stephanie Green Lauridsen, cand. psych. aut. og parterapeut ved Center for Familieudvikling
 • Tea Trillingsgaard, cand. psych. aut. og lektor i udviklingspsykologi ved Aarhus Universitet

 

Er uddannelsen for dig?

Par-tjek-uddannelsen henvender sig særligt til terapeuter med godkendt uddannelse, psykologer og læger.

 

Betaling

 • Uddannelsen kan betales med dankort, EAN-nummer eller bankoverførsel (tilsendt faktura).
 • Betaler du med dankort trækkes beløbet umiddelbart efter tilmeldingen er gennemført.
 • Betaler du via. EAN-nummer eller faktura har betalingen forfald en måned før uddannelsesstart.

 

Tilmelding

 • Du kan tilmelde dig ved at udfylde dine oplysninger i boksen i højre side.

 

Undervisere

Mattias Stølen Due

Direktør
Psykolog (cand. psych. aut.)

Tea Trillingsgaard

Psykolog, Ph.d. og lektor ved Aarhus Universitet (Cand. psych. aut)

Stephanie Green Lauridsen

Psykolog (cand.psych.aut.)

Stephanie arbejder med parterapi og familieterapi. Derudover afholder Stephanie samtalegrupper for skilte forældre. Du kan også møde hende som Par-tjek-vejleder og underviser på centrets...

Læs mere