Markant flere voksne med fraskilte forældre bor alene set i forhold til voksne, der ikke har oplevet skilsmisse i barndommen.
Cirka hver 5. voksne dansker, der er vokset op i et brudt hjem, lever alene – det er dobbelt så mange som gruppen af voksne, der ikke har oplevet skilsmisser i barndommen.
Det viser en analyse foretaget af professor i socialpsykologi og tidligere formand for Børnerådet Per Schultz Jørgensen, der netop har gæstet Center for Familieudvikling for at holde foredrag om de sociologiske og socialpsykologiske dilemmaer, som den moderne familie lever i.
Konkret angiver 22 procent af de adspurgte voksne i undersøgelsen, der kommer fra skilsmissehjem, deres civilstand som ‘enlig’, mens kun 13 procent af de adspurgte voksne, der ikke kommer fra skilsmissehjem, har sat kryds i feltet ‘enig’, skriver Dagbladet Information.
Til avisen siger leder af Center for Familieudvikling, psykolog Annette Due Madsen:
“Grundatmosfæren mellem forældrene betyder meget for et barn. Det handler ikke kun om, hvorvidt forældrene råber ad hinanden, for man kan sagtens have det dårligt som par uden at sige noget til hinanden. Der er rigtig mange faktorer i spil, såsom respekt og samarbejde mellem forældrene. Men så længe børn oplever, at konflikter kan mestres, er det ikke altid et dårligt udgangspunkt”.
Læs hele artiklen i Information her