Uden manual

“Uden manual” er en rørende og indsigtsfuld bog, der giver forældre til børn med særlige behov støtte, råd og konkrete værktøjer til at navigere i livets udfordringer. Psykolog Annette Due Madsen deler sine personlige erfaringer og professionelle råd for at hjælpe familier med at skabe et værdigt og sammenhængende liv.

Bogen belyser de hyppigst forekommende følelser og konflikter og kommer som sagt med bud på, hvordan det kan håndteres på en kærlig og konstruktiv måde.

Parkursus (PREP): 21-22/3 2025

Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus til alle par, der ønsker inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Parkursus (PREP): 19-20/9 2025

Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus til alle par, der ønsker inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Parkursus (PREP): 13-14/6 2025

Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus til alle par, der ønsker inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Parkursus (PREP): 04-05/4 2025

Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus til alle par, der ønsker inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Parkursus (PREP): 24-25/1 2025

Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus til alle par, der ønsker inspiration til at holde kærligheden ved lige.

Par-tjek-uddannelsen: 3-4/2 2025

Bliv certificeret i at afholde Par-tjek, udviklet med Aarhus Universitet, så du kan tilbyde klienter et standardiseret og effektfuldt koncept på kun to samtaler.

Hvad siger deltagerne?

Om uddannelsen “Viden og redskaber til arbejdet med par” “Jeg håber, det bliver en del af vores faste uddannelsesprogram” Sygeplejerske Lene Hvelplund arbejder i…

Formålet med børnegrupper

Alle børn har brug for at føle, at de ikke er alene, hvis de tumler med svære tanker og følelser. Når far og mor…

Kom bag kulissen

Vær med, når Mette, Linda og Esther tager telefonen i Partelefonens rådgivning Hvordan foregår en rådgivning egentlig hos Partelefonen? Nu kan du komme med…

Oftest stillede spørgsmål

10 hurtige om Partelefonen Hvem tager imod mit opkald? Hvad kan jeg forvente af samtalen? Og hvad fylder hos andre, der ringer til Partelefonen?…

Hvad siger deltagerne?

Om at være på kurset “Viden og redskaber til arbejdet med skilte forældre” “Jeg kan gå foran i et landkort af kaos” Af Puk…

Events

Vi holder med jævne mellemrum events og særarrangementer, hvor vi inviterer ind til faglige oplæg og inspirerende indslag med fokus på f.eks. parforholdet, den…

Førstehjælp til sammenbragte familier

Sådan håndterer du følelserne og konflikterne

En bog til dig, der godt kunne bruge nogle konkrete råd og “køreplaner” til at håndtere alle de udfordringer og følelser, der følger med det sammenbragte familieliv.

Bogen er både et opslagsværk og en værktøjskasse med konkrete forslag til ekstraforælderen, forælderen og omgivelserne. Hvad er hjælpsomt, hvad er ikke hjælpsomt. Hvordan håndterer vi mærkedage, konflikter m.m.

Bogen belyser de hyppigst forekommende følelser og konflikter og kommer som sagt med bud på, hvordan det kan håndteres på en kærlig og konstruktiv måde.

Oftest stillede spørgsmål

Jeg synes, det er underligt at deltage med fremmede mennesker på et kursus om et så personligt emne. Skal man fortælle om sig selv…

Parkursus (PREP) Gavekort

Giv et gavekort der varmer og plejer til et par, du holder af.

Et Parkursus (PREP) er et forebyggende kursus, som består af undervisning over 2 dage og fungerer som vekselvirkning mellem oplæg fra kursusledere og af private samtaler mellem parret. Kurset består af ni undervisningstemaer, som giver parret tid og rum til at snakke om det, der er værdifuldt for dem som par.

Du kan læse mere om vores parkurser her.

Et parkursus er for alle par – i alle livsfaser og familieformer.


Det med småt:
Gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter.
Gavekortet er gyldigt 3 år fra udstedelsesdatoen.

Hvorfor børnegrupper?

Alle børn har brug for at føle, at de ikke er alene, hvis de tumler med svære tanker og følelser. Når far og mor…

Gode råd til at støtte dit barn

Det er en livsomvæltning for barnet, når mor og far vælger at gå fra hinanden. Men barnets verden behøver ikke vælte sammen, og langt…

Amalie Vatne Brean

Amalie Vatne Brean er psykolog og har mange års erfaring med at udvikle samspillet i familier og styrke trygheden i de nære relationer. Amalies…

Pas på parforholdet

En bog om kærlighed, kommunikation og hvordan et parforhold også handler om at passe på hinanden.

Hvordan kan vi tage vare på vores parforhold i en presset hverdag? Dette spørgsmål forsøger Mattias Stølen Due, psykolog og direktør hos Center for Familieudvikling, at besvare med bogen “Pas på parforholdet – mens I stadig elsker hinanden”.

Bogen leverer ingen hurtige løsninger, men gør læseren i stand til gennem spørgsmål og eksempler at få øje på fastlåste mønstre og nye handlemåder i parforholdet. På denne måde får læseren indblik i, hvordan vi kan påvirke måden, vi kommunikerer og er sammen på i positiv retning.

»Ofte ønsker vi, at vores partner tager sig sammen eller ændrer sig, men hvis vi skal passe på parforholdet og bevare kærligheden over tid, skal vi først og fremmest spørge os selv: Hvad kan jeg gøre for, at min partner kan have det godt?«

Kendskabsspil

Kendskabsspillet består af 104 spørgsmålskort, som er udviklet til at fremme jeres nysgerrighed, interesse og kendskab til hinanden. Forskning har vist, at vores kendskab til hinanden styrker vores forhold og gør os bedre rustet til at møde udfordringer sammen. Spillet er tænkt som en kreativ og hyggelig måde at arbejde forebyggende med parforhold og er udviklet i forbindelse med Par-tjek.

Reglerne er enkle: Sammen med sin partner trækker man ét kort ad gangen og læser spørgsmålet højt for den anden. Før man selv besvarer spørgsmålet, skal ens partner gætte på, hvad svaret er. Når han eller hun mundtligt har afgivet sit gæt, fortæller man, hvad det rigtige svar er. Her må man gerne komme med en udførlig forklaring. Efterfølgende bytter man roller.

Go’ Samtale – Om at blive forældre

Go’ Samtale om at blive forældre er en enkel hjælp til at få talt med din partner om de tanker, følelser og forandringer, der følger med at blive en familie.

God kommunikation gør det nemmere for jer at klare familielivets udfordringer og forstå hinanden.
Æskens 30 samtalekort er inddelt i tre kategorier: Familieværdier, Parforholdet samt Tro & dannelse.

Hvert kort har et tema og tre spørgsmål, der åbner samtalen op.
Samtalekortene er udviklet i samarbejde med den folkekirkelige organisation ‘Børn i kirken’

Go’ Samtale – Sammenbragte familier

Til sammenbragte familier, der vil skabe et godt og trygt hjem for alle.

Go’ Samtale for sammenbragte familier er 60 samtalekort om hverdagen og livet som sammenbragt familie.

Træk et kort og styrk jeres forståelse og sammenhold i familien ved at lytte til hinandens tanker og følelser – både de gode, og dem der kan være svære.

Samtalekortene er inddelt i 25 voksenkort og 25 familiekort med hvert sit emne og tre spørgsmål. Desuden 10 hyggekort med små opgaver.

Emner: Tillid, savn, humor, forventninger, forandringer, hjem, grænser, følelsesmæssige bånd, opmærksomhed, bekymringer, samarbejde + mange flere.

Brug fx kortene, når I spiser sammen eller på køreturen og ferier.

Bedst fra 6 år, men mindre søskende kan også være lidt med.

Go’ Samtale – Parudgave

Få et stærkere parforhold og mere forståelse for hinanden.
90 samtalekort om parforholdets glæder og udfordringer. For par i alle aldre.
Fem kategorier: Det inderste, Vores hverdag, Tæt på, Go’ sex og Fælles retning.
Hvert kort har et emne og tre spørgsmål, der hjælper de gode samtaler i gang.

Rikke Kann Rose

Rikke Kann Rose er autoriseret psykolog og har været tilknyttet Center for Familieudvikling siden 2022. Igennem de sidste 10 år har Rikke samarbejdet med…

Go’ Samtale – Familieudgave

Go’ Samtale er 90 illustrerede samtalekort om livets store og små̊ spørgsmål. Hvert kort har sit eget emne, og tre spørgsmål hjælper jer i gang med spændende og nærværende samtaler i familien.

Eksempler på emner:
Selvtillid, sociale medier, ansvar, miljø, udseende, respekt, mod, skærmtid, bekymring, døden, tillid, tålmodighed + mange flere

Træk et kort og styrk jeres forståelse og sammenhold i familien ved at lytte til hinandens tanker, følelser og holdninger.

Brug fx kortene, når I spiser sammen eller på køreturen.

På illustrationerne møder I en familie på fire og situationer fra hverdagen.

Bedst fra 6+, men alle kan være med.

FAQ

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som vi ofte får. Støder du på andre generelle spørgsmål, så send det til kontakt@familieudvikling.dk, så vi…

Bliv skilt – uden at gå i stykker

Halvdelen af alle, der bliver gift, bliver også skilt.

Så skilsmisse er både almindeligt og en stor livsomvæltning. Det er svært for de fleste, og knap hver anden skilsmisse ender i konflikt. Når konflikten raser, er det svært at samarbejde – især om børnene.

Halvdelen af alle skilsmisseforældre har svære konflikter, men der er både råd at hente og håb forude. I denne bog øser forfatteren Jan Kaa af sin viden og årelange erfaring som psykolog, børnesagkyndig og tidligere leder af Center for Familieudviklings skilsmisseafdeling. Bogen giver et overblik over alt det, der bliver påvirket af skilsmissen – og hvad man skal prøve at undgå, hvis man vil gøre det godt for sig selv og sine børn.

Det er vigtigt, at du som voksen drager omsorg for dig selv, så du kan være en god forælder for dine børn, og så du kan samarbejde med den anden forælder. Det er ikke altid let. Men bogens forfatter giver gode råd til, hvordan du klarer det – uden at gå i stykker. En vigtig pointe fra bogen er: Det behøver ikke at være perfekt, og børnene skal nok klare det. Du er en god nok forælder, når du tager forældrerollen på dig.

Jan Kaa Kristensen er psykolog og specialist i klinisk psykologi. Han har i mere end 10 år arbejdet med skilsmisseforældre og deres børn, både som praktiserende psykolog og som børnesagkyndig psykolog bl.a. i Statsforvaltningen. Han er tidligere leder af Center for Familieudviklings skilsmisseafdeling.

Webinar

Vi holder løbende gratis webinarer om relevante emner som parforhold, skilsmisse, sammenbragte familier og børn. Du kan jævnligt deltage i vores webinarer, hvor vi…

Kvittering – Webinar

Tak for din tilmelding til Webinar. På dagen vil du modtage et Zoom-link. Vi glæder os til en spændende og inspirerende time sammen med…

Elli Kappelgaard


Elli Kappelgaard har siden 2022 været psykolog hos Center for Familieudvikling. Førhen har Elli igennem en årrække arbejdet som klinisk psykolog og foredragsholder, og…

Konferencer

Center for Familieudvikling afholder konferencer, hvor vi inviterer nationale og internationale eksperter til at dele viden, erfaringer og inspiration om emner, der har relevans…

Tvivlsrådgivning

Når du booker tid til terapi eller rådgivning, kan du opleve, at vi ikke kan give dig en tid med det samme. Det skyldes,…

Gode råd ved parterapi

Parterapi – gode råd Parterapi. Ordet vækker mange associationer, bekymringer og forhåbninger. Det skyldes blandt andet, at der er stor forskel på kvaliteten af…

Tvivlsrådgivning

Når du booker tid til terapi eller rådgivning, kan du opleve, at vi ikke kan give dig en tid med det samme. Det skyldes,…

Sinne Pedersen

Sinne Pedersen er autoriseret psykolog og har over 15 års erfaring i at styrke børns trivsel gennem familierådgivning, vejledning og terapi. På Center for…

Mathias Rolskov Jakobsen

Mathias Rolskov Jakobsen er psykolog hos Center for Familieudvikling og arbejder både med emotions-fokuseret parterapi, med terapi for skilte forældre samt med sammenbragte familier….

Tilbud til konfliktfyldte familier

‘Sammen om Børnene’ er en unik hjælp til højkonflikte skilte familier. Tilbuddet er gratis og løber over 8 gruppegange. Jeres børn deltager i børnegruppen…

Peter Daniel Fogh Nielsen

Peter Daniel Fogh Nielsen er underviser og EFT-psykoterapeut (emotionsfokuseret terapi). Ved siden af sin stilling i Børne- og Ungdomspsykiatrien, hvor han arbejder med at…

Hjælp ved udstationering

Kompetenceenhed for udstationerede tilbyder rådgivning før, under og efter en udstationering til både de udsendende virksomheder og organisationer, samt til de medarbejdere og familier,…

Undervisnings-materiale til skoler

Med nedenstående undervisningsmateriale ønsker vi at give en håndsrækning til lærere i grundskolen, der vil sætte fokus på kultur i undervisningen, og hvordan dette…

Handleplan til skoler

At starte på en dansk skole efter en årrække i udlandet kan være forbundet med store personlige, sociale og kulturelle omvæltninger. Et barn, der…

Materialer til skoler

På denne side findes en række gratis ressourcer til skoler. Ressourcer har fokus på at give en håndsrækning til børn med flere kulturer inde…

Samarbejdspartnere og støtte

Vi bliver støttet af følgende: Ole Kirks Fond Samfonden Socialministeriet Østifterne Martha og Paul Kerrn-Jespersens Fond Else og Erik Jørgensens Familiefond Louis Petersens Legat…

Stephanie Schönhoff

Stephanie Schönhoff er autoriseret psykolog og uddannet parterapeut indenfor metoden EFT (emotionsfokuseret terapi). Hun har mange års erfaring som psykolog med terapi og undervisning…

Om Third Culture Kids

Børn, der tilbringer dele af deres opvækst uden for deres hjemland, kaldes Third Culture Kids. Det særlige ved børnene er, at de er vokset…

Om grupperne

Hvorfor deltage i en TCK-børnegruppe? Alle børn har brug for at føle, at de ikke er alene med svære tanker og følelser. Når børn…

Børnegrupper for hjemvendte børn

Mange børn, der vender tilbage til Danmark efter deres forældres udstationering oplever, at det kan være svært at finde sig til rette både kulturelt…

Vil du udvikle dine kompetencer?

Efter mange års erfaring, er vi blevet eksperter på par- og skilsmisseområdet. Vi har derfor udviklet en række uddannelser inden for området, som er…

Onlinesamtaler

Hos Center for Familieudvikling ønsker vi at passe på hinanden og vores klienter. Derfor kan du sagtens ønske en samtale via vores online klientsystem…

Kvittering

Mange tak for din henvendelse. Vi har sendt dig en mail med mere information.   Med venlig hilsen Center for Familieudvikling

For frivillige

Vil du være med til at gøre en forskel? Vil du hjælpe med at skabe større tryghed og trivsel hos par? Så bliv frivillig på Partelefonen…

Partelefonen

Vi ønsker alle at have et trygt og godt parforhold. Alligevel kan det være svært at få plejet intimiteten til hinanden. Derfor kan vi…

Gratis gruppeforløb

– i Aarhus Kæmper du med angst, stress eller depression? Det kan være svært nok i sig selv. Er du derudover forælder til et…

Hjælp til børn og skilte forældre

Det vigtigste for børns trivsel og udvikling efter en skilsmisse er, at forældrene holder fokus på at være gode forældre hver for sig og…

Kvittering – Tema timen

Tak for din tilmelding til en online udgave af Tema-timen. På dagen vil du modtage et Zoom-link. Vi glæder os til en spændende og…

Gratis gruppeforløb

– i Aarhus Kæmper du med angst, stress eller depression? Det kan være svært nok i sig selv. Er du derudover forælder til et…

Sygesikringsgruppe 2

Behandling hos psykolog/psykiater kan delvis finansieres via sygesikringsgruppe 2. Du kan skifte til sygesikringsgruppe 2 via borgerservice/på nettet i løbet af ca. 14 dage,…

Øvelser

Her kan du finde de nødvendige materialer til afvikling af de øvelser, der er beskrevet i manualen. Du kan se et eksempel på et…

Infobreve og forældremails

Her på siden finder du diverse skrivelser, som du kan lade dig inspirere af i forbindelse med rekrutteringen af børn til samtalegrupperne og løbende…

Foredrag og undervisning

Book et foredrag om projektet hvor erfaringer fra projektet er samlet. Her videregiver vi vores viden og erfaring fra projektet, med fokus på børns…

Kvittering – Informationsmøde

Tak for din tilmelding til Informationsmøde om Par-tjek uddannelsen Du vil modtage en mail et par dage før med flere informationer. Vi glæder os…

Tema-timen

Vi holder løbende Tema-timen for dig, der vil holde dig fagligt opdateret indenfor relevante emner som parforhold, skilsmisse, sammenbragte familier og børn. Tema-timen foregår…

Litteratur til inspiration

Her er en liste over nogle af de bøger, som er anvendelige i forbindelse med børnegrupperne. Tin Wigelius: Røde og hvide hjerter – En…

Ungegruppeøvelser

På denne side kan du få inspiration til grupper med unge. Som fagperson kan man opleve, at noget af børnegruppematerialet ikke er direkte anvendeligt…

Skilsmisselandkort

Nedenfor finder I tre links til forskellige udgaver af skilsmisselandkortet: Skilsmisseland med navngivne havne Skilsmisseland med havne uden navne Skilsmissland helt uden havne Gør…

Til gruppeledere

FAQ – Spørgsmål og svar Her er en række spørgsmål som vi ofte er blevet stillet af fagfolk, som arbejder med børnegrupper. Vores svar…

Børnegrupper: Hvorfor og hvordan

Hvorfor børnegrupper? Alle børn har brug for at føle, at de ikke er alene, hvis de tumler med svære tanker og følelser. Når far…

Sådan støtter du dit barn

Når I fortæller om skilsmissen Skab en tryg ramme for samtalen, gerne hjemme Vær til stede begge to Giv barnet en forklaring, der passer…

Hverdagen som delebarn

Børn og unge med skilte forældre vokser op med et særligt livsvilkår, og vi ved fra forskning, at dette kan give udfordringer i opvæksten. Selv…

Når skilsmissen er en realitet

Det vigtigste for børns trivsel og udvikling er, at forældrene tager ansvar for at skabe en god samarbejdsalliance omkring børnene efter bruddet. Nogle samlivsbrud…

Til forældre

Når forældre går fra hinanden, er det en stor livsomvæltning i børns liv. Mange kommer godt videre, men det er vigtigt, at de har…

De voksne i skilsmissen

Krise og konflikt på samme tid Tiden før, under og efter opløsningen af et parforhold er for mange en konfliktfyldt periode. Selve skilsmissen kan…

Sådan kan I snakke om det svære

Vær ydmyg og uvidende Et godt udgangspunkt for en samtale er at forholde sig ydmygt og uvidende overfor, hvordan den enkelte elev har det….

Vær nysgerrig

Børn har ikke altid ord for det, de tænker, føler og oplever. Når børn møder udfordringer i livet, som er svære for dem at…

Når børn er kede af det

Barnet går ind og ud af sorgen Børn er ikke kede af det konstant. De ’går ind og ud af det svære’. På nogle…

Børn reagerer

Børn møder verden forskelligt, og vi skal ikke overtolke deres signaler. Alligevel er der en række typiske reaktionsmønstre hos børn og unge, som enten…

Til lærere og pædagoger

Hverdagen som delebarn Børn og unge med skilte forældre vokser op med et særligt livsvilkår, og vi ved fra forskning, at dette kan give udfordringer…

Sæt skilsmisse på dagsordenen

Det følgende er tænkt som en idé til, hvordan man kan sætte skilsmisse på dagsordenen på et pædagogisk møde på skolen. Alle dokumenter er…

Til skoleledelsen

Børn der trives bedre, lærer bedre Når skolen prioriterer at lægge en plan for arbejdet med skilsmisse, giver I personalet mulighed for at have…

Søren Møller Andersen

Søren Andersen har siden 2019 arbejdet som psykolog hos Center for Familieudvikling. Søren har særligt specialiseret sig i arbejdet med par og har løbende…

Børn i skilsmisser

Børn og unge med skilte forældre vokser op med et særligt livsvilkår. Vi ved fra forskning, at det kan give udfordringer i opvæksten. Selv i…

Oftest stillede spørgsmål

Hvem kan deltage i en børnegruppe? Er en børnegruppe tilstrækkelig hjælp til mit barn efter en skilsmisse? Og hvorfor skal vi først til en…

Supervision i arbejdet med par

Vi har en højt specialiseret viden og erfaring i arbejdet med skilte og par. Vi tilbyder supervision til både psykologer og andre faggrupper indenfor…

Supervision

På Center for familieudvikling har vi altid høj faglighed i fokus. Vi er et team af autoriserede psykologer og psykoterapeuter med mange års erfaring…

Samtykke til nyhedsbrev

Center for Familieudvikling (CFF) må sende mig nyhedsbrev på e-mail med inspiration, nyheder og relevante artikler inden for områder som familie- og parliv samt…

Heidi Sophia Kyhl

Heidi Sophia Kyhl er psykiater og har mange års erfaring indenfor psykiatrien og psykoterapien. Hun er uddannet indenfor kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og desuden…

Andreas Schröder

Andreas Schröder har i over 20 år udredt og behandlet mennesker med psykiske sygdomme som angst, depression og stress-relaterede tilstande. Derudover har han forsket…

Spørgeskemaer til TCK grupper

På denne side finder du spørgeskemaer, som du bedes udfylde forud for dit barns deltagelse i TCK børnegruppe. Har du flere børn, der er…

Gruppeledere

Alle gruppeledere har særlig viden og kompetencer inden for området og er enten psykologer eller psykologistuderende. Desuden har alle gruppeledere personlig erfaring med at…

Tilmeld dit barn

Ønsker du at tilmelde dit barn en TCK-gruppe? Send en mail til Cecilie Malmgaard med følgende information om dit barn: Navn Alder Bopæl Dit telefonnummer…

Pris

Det er gratis at deltage i en TCK-gruppe, og alle børn modtager et gratis eksemplar af bogen ’Go! Min ultimative guidebog før, under og…

Praktisk information

Børnegruppen mødes 1 gang om måneden og hver session har en varighed på 2 timer inklusiv en pause Et gruppeforløb strækker sig typisk strække…

Online Par-tjek

Til par, som gerne vil have inspiration til at tage en samtale om styrker og bekymringer på egen hånd. Prisen er pr. par.

Baggrunden for Par-tjek

Baggrunden for Par-tjek Par-tjek er udviklet med inspiration fra det amerikanske koncept The Marriage Checkup, der er udarbejdet af professor James Cordova fra Clark University. I…

test

fjsdkjfsld         asdfcascsa         csacsacsa     fjsdkjfsld         asdfcascsa         csacsacsa…

Viden og redskaber til arbejdet med par

Faguddannelsen der giver dig basisviden om par Denne tredages basisuddannelse om par henvender sig til dig, der møder par i en faglig sammenhæng. Det…

Videreuddannelse lærer

Center for Familieudvikling tilbyder forskellige videreuddannelser for lærere. Fælles for disse er, at de sætter fokus på de familiære udfordringer, som børnene præges og…

Familiebehandler uddannelse

Ønsker du som familiebehandler eller familierådgiver uddannelse i arbejdet med mennesker, der har udfordringer i parforholdet eller familien? I så fald vil vi opmuntre…

Parterapeut uddannelse

Ønsker du som parterapeut uddannelse og inspiration til dit arbejde med par? Eller ønsker du som individuel terapeut at få hjælp til at komme…

Efteruddannelse psykolog

Center for Familieudvikling tilbyder en række korte forskningsbaserede efteruddannelser for psykologer, der ønsker at styrke menneskers tryghed og trivsel i familien. På vores efteruddannelse…

Test Page 2

Some text here. Svend Brinkmann har haft enorm succes med sine udgivelser de sidste år. Psykologiprofessorens første populære udgivelse ”Stå fast” var et opgør…

Efteruddannelse pædagog

Center for Familieudvikling tilbyder en række kortere videreuddannelser for pædagoger og andre kvalificerede fagfolk, der ønsker at styrke børns tryghed og trivsel, særligt i…

Efteruddannelse socialrådgiver

Løft dine kompetencer som socialrådgiver ved at videreuddanne dig til arbejdet med borgere, der har problemer i familien. Vi tilbyder nemlig en række kortere…

Sundhedsplejerske uddannelse

Ønsker du som sundhedsplejerske uddannelse i at håndtere udfordringer i parforholdet og familielivet? Center for Familieudvikling tilbyder flere kortere uddannelser for sundhedsplejersker og andre…

Webshop

Vi kan desværre ikke sende varer ud.

Test Page

Her under er der et læs mere link. Linket kan sættes på teskten i midten, eller på hele tagget.   Accordions bruges på samme…

Testrapport

Hermed vedlægges Mayer-Salovey-Caruso Emotional Intelligence Test testen for Jonas Jørgensen. Du kan se testen her.    

Billedpakke (PREP)

Billedpakke Her på siden kan du downloade en lille billedpakke, som kan hjælpe dig i gang med promoveringen af dine kurser. Vilkår for brug…

Opret login – PREP-uddannelsen (ny)

PREP-uddannelsen For at få adgang til “Mit CFF” og de materialer der er tilknyttet din PREP-uddannelse skal du udfylde nedenstående formular. Herefter kan du…

Book et foredrag eller en undervisning

Kompetenceenheden tilbyder foredrag og undervisning for virksomheder og organisationer, der ønsker at vide mere om, hvordan medarbejder og familie bedst muligt støttes før under…

PREP-undervisningsmanual

Ved køb af manualen, får du udvidet adgang til vores ekstranet “Mit CFF”, hvor du kan se de nyeste PowerPoints og videoklip.  

Inspirationskatalog (ny PREP-uddannelse)

Inspirationskatalog Vi indsamler løbende kreative og gode ideer fra de lokale kursusledere til, hvordan PREP-undervisningen kan blive endnu bedre. Ideerne samles i en oversigt som…

Nye videoer (PREP-uddannelsen)

Filmklip I undervisningen bruges der udvalgte filmklip til at illustrere temaernes pointer. Klik på nedenstående links for at åbne videoerne: Judith og Ulrik (bruges…

Praktiske oplysninger og tilmelding

Praktiske informationer Samtalegruppen mødes fem gange og er rettet mod dig, der har oplevet et brud for nylig eller for længere tid siden. Samtalegruppen…

Online Par-tjek

Bliv klogere på dit parforhold og lav et Online Par-tjek. Online Par-tjek retter sig mod par eller enkeltpersoner, som gerne vil tage temperaturen på…

#Hverdagspsykologi

Hvorfor har jeg det sådan? Er det kun mig, der er noget galt med?

Disse spørgsmål møder bogens forfattere ofte i deres arbejde som psykologer. De fleste mennesker bliver i løbet af livet berørt af angst, depression, stress, sorg eller skam. Langt de fleste får det heldigvis godt igen. Og heldigvis kan man få hjælp til at opnå en højere grad af mental sundhed i sit hverdagsliv.

Intet menneske er en ø – det gode liv handler om at kunne udfolde sig nogenlunde frit og hensigtsmæssigt i samspil med andre mennesker, også når livet gør ondt. Smerte og lidelse bliver vi aldrig foruden.

Vi lever i et præstationssamfund, hvor det kan være svært at acceptere og håndtere skuffelse og følelsen af ikke at være perfekt. Imidlertid kan man lære at rumme egen sårbarhed – man kan med andre ord fremme en mere robust karakter, så man ikke bliver væltet omkuld af alle former for modgang. Hvis det dybe selvværd øges, vil det ofte medføre færre negative tanker og mere glæde.

#HVERDAGSPSYKOLOGI viser nye veje til at mestre livet. Bogen inspirerer læseren til at acceptere de livsvilkår, man ikke kan ændre, og handle på det, der kan medføre en positiv forandring. Første skridt er at tage fat i de svære følelser og tabuer.

 

Forord af Mattias Stølen Due, psykolog, direktør og forfatter til “Pas på parforholdet”:

Bogen #HVERDAGSPSYKOLOGI er et godt værn mod alt for meget tilfældig ”sliding” i livet – alt for mange uovervejede reaktioner. Bogen kan med andre ord styrke vores evne til helt generelt at begå os i det psykologiske terræn.

Støtte

Følgende fonde støtter Center for Familieudvikling: Ole Kirks Fond Socialministeriets satspulje Østifterne Martha og Paul Kerrn-Jespersens Fond Else og Erik Jørgensens Familiefond Louis Petersens…

Vores værdier

Næstekærlighed Vi ønsker at byde alle slags mennesker, par, ex-par og familier varmt velkommen, møde alle i en ydmyg og ligeværdig dialog og være…

Omtale fra par og medier

Citater fra tidligere modtagere af Par-tjek ”Vi er kommet til at sætte endnu større pris på hinanden. Jeg tror, man kan sige, at vi…

Supervision børnegruppeledere

Er du uddannet børnegruppeleder i Delebørn – Hele børn hos Center for Familieudvikling? Kan du indimellem savne et rum, hvor du sammen med en…

KIFF-undervisningmanual

Ved køb af manualen, får du udvidet adgang til vores ekstranet “Mit CFF”, hvor du kan se de nyeste PowerPoints og finde undervisningseksempler.  

Opret login (Ny) – KIFF-uddannelsen

KIFF-uddannelsen For at få adgang til “Mit CFF” og de materialer der er tilknyttet din KIFF-uddannelse skal du udfylde nedenstående formular. Herefter kan du…

Kvittering – Anmeldelse af kursus

Tak for din anmeldelse! De indtastede oplysninger er nu modtaget. Har du valgt, at dit kursus skal vises på familieudvikling.dk, vil det blive lagt…

Screening- og debriefingsspørgeskema

På denne side finder du relevante baggrundsspørgeskemaer til screening af både den enkelte, familier og børn. Du finder også debriefingskemaer til familier eller den…

Kvittering – Kærlig Talt

Tak for din tilmelding til kursus i Kærlig Talt. Du hører fra os, så snart din tilmelding er blevet behandlet.  

Billedpakke (KIFF)

Billedpakke Her på siden kan du downloade en lille billedpakke, som kan hjælpe dig i gang med promoveringen af dine kurser. Vilkår for brug…

Ratingskalaer angst

Ratingskalaer På denne side finder du relevante ratingskalaer for angst. Du bedes udfylde de ratingskalaer, som din psykolog eller psykiater har bedt dig om….

Spørgeskemaer og ratingskalaer

På denne side finder du relevante spørgeskemaer og rating skalaer for depression, angst, stress, OCD, socialfobi, hypomani og ADHD. Guide til spørgeskemaer og rating…

Kursusguide (KIFF)

Kursusguide På denne side finder du en guide til, hvordan du trin for trin arrangerer og afholder dit eget KIFF-kursus fra forberedelse over afvikling…

Inspirationskatalog (PREP-uddannelsen)

Inspirationskatalog Vi indsamler løbende kreative og gode ideer fra de lokale kursusledere til, hvordan PREP-undervisningen kan blive endnu bedre. Ideerne samles i en oversigt som…

Videoer (PREP)

https://www.youtube.com/watch?v=w7KoWf4YWjE https://www.youtube.com/watch?v=MEiu9uhPDC8 https://www.youtube.com/watch?v=jyvWy7Lwf20 https://www.youtube.com/watch?v=i7NkmxvpTCc https://www.youtube.com/watch?v=Tb9-PHfdgns https://youtu.be/5Pot598JiT8 https://youtu.be/iTx6p0hfUfU https://www.youtube.com/watch?v=K_3RrkLG3fU https://youtu.be/KJxNeKh9lRA https://youtu.be/qTUtko_AZGc https://youtu.be/nzUlqj27bjg

Kursusguide (PREP)

Kursusguide På denne side finder du en guide til, hvordan du trin for trin arrangerer og afholder dit eget PREP-kursus fra forberedelse over afvikling…

Familiesamtaler

Aktuelt tilbyder vi ikke familiesamtaler, fordi vi er i gang med at kvalificere dette område. Vi forventer at kunne tage imod nye henvendelser i…

Ofte stillede spørgsmål

Jeg synes, det er underligt at deltage med fremmede mennesker på et kursus om et så personligt emne. Skal man fortælle om sig selv…

Kvittering – Supervision

Tak for din henvendelse. Vi har modtaget dine oplysninger og vil vende tilbage hurtigst muligt.   Med venlig hilsen Center for Familieudvikling

Kvittering – Hjælp ved udstationering

Tak for din henvendelse. Vi har modtaget dine oplysninger og har sendt dig en mail med mere information. Med venlig hilsen Kompetenceenheden for udstationerede

Handelsbetingelser

Disse handelsbetingelser finder anvendelse ved køb på www.familieudvikling.dk til levering i Danmark, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt. Generelle oplysninger Center for Familieudvikling / Psykiatri-Eksistens…

Cookie- og privatlivspolitik

I denne politik beskrives, hvordan Center for Familieudvikling (herefter ”CFF” eller ”vi”) indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når…

Opret login – PREP-uddannelsen

PREP-uddannelsen For at få adgang til “Mit CFF” og de materialer der er tilknyttet din PREP-uddannelse skal du udfylde nedenstående formular. Herefter kan du…

Opret login – KIFF-uddannelsen

KIFF-uddannelsen For at få adgang til “Mit CFF” og de materialer der er tilknyttet din KIFF-uddannelse skal du udfylde nedenstående formular. Herefter kan du…

Data Eksport

Du har på denne side mulighed for at se og eksportere data fra CFF. Du har kun adgang til data fra de kurser der…

Materialebestilling (PREP)

På denne side kan du bestille materiale til PREP-lederuddannelsen. Det gælder deltagerhæfte til kursister, tale/lytte-kort og foldere til eventuel markedsføring.

Materialebestilling (KIFF Leder)

På denne side kan du bestille materiale til KIFF-lederuddannelsen. Det gælder deltagerhæfte til kursister og tale/lytte-kort.

Aflys kursus

Såfremt du tidligere har anmeldt et kursus, men dette skal aflyses, bedes du udfylde nedenstående formular:

Anmeld kursus (PREP)

Hvis du skal afholde et PREP-kursus – enten i offentlig eller privat regi – bedes du udfylde nedenstående formular.

Anmeld kursus (KIFF)

Hvis du skal afholde et KIFF-kursus – enten i offentlig eller privat regi – bedes du udfylde nedenstående formular.

Viden og råd

Her kan du se videoer, læse artikler og høre podcasts om parforhold, skilsmisser og familielivet.

Supervision psykiatri & eksistens

Center for Familieudvikling tilbyder supervision i forbindelse med autorisation. Er du i gang med at blive autoriseret, kan supervision medregnes i dit samlede supervisionsregnskab….

Supervision skilsmisse

Center for Familieudvikling tilbyder supervision i forbindelse med autorisation. Er du i gang med at blive autoriseret, kan supervision medregnes i dit samlede supervisionsregnskab….

Foredrag

Vi tilbyder foredrag afholdt af vores erfarne og dygtige undervisere. De har holdt utallige foredrag på skoler, i kirker, i virksomheder og i offentlige…

Pris og tilmelding

Betaling kan foregå via: Egenbetaling Arbejdsgiverbetaling Arbejdsgivere har mulighed for skattefrit at dække behandling for medarbejdere med arbejdsrelaterede problemstillinger. Sundhedsforsikring Flere forsikringsselskaber dækker kortere…

Pris og tilmelding

Betaling kan foregå som: Egenbetaling Arbejdsgiverbetaling Arbejdsgivere har mulighed for skattefrit at dække behandling for medarbejdere med arbejdsrelaterede problemstillinger. Sundhedsforsikring Flere forsikringsselskaber dækker kortere…

Pris og tilmelding

Betaling kan foregå som: Egenbetaling Arbejdsgiverbetaling Priser Screening af par:               5000,- Screening af familie:         7000,- Partjek:                                1995,- PREP-kursus                       2995,- Forberedelsessamtaler…

Pris og bestilling af tid

Priser Priser ved konsultationer hos psykolog Individuel terapi á 50 min: 995 DKK Individuel terapi á 25 min: 550 DKK Medicinsamtale for psykiater á 25…

Pris og bestilling af tid

Priser Priser ved konsultationer hos psykolog Individuel terapi á 50 min: 995 DKK Individuel terapi á 25 min: 550 DKK Medicinsamtale for psykiater á 25…

Third Culture Kids Danmark

Børn, der tilbringer dele af deres opvækst uden for deres hjemland, kaldes Third Culture Kids. Det særlige ved børnene er, at de er vokset…

Hjemvendte børn

Mange børn, der vender tilbage til Danmark efter en udstationering, oplever, at det kan være svært at finde sig tilrette i en dansk kontekst…

Individuelle hjemkomstsamtaler og familiesamtaler

Hjemkomstsamtaler Vi tilbyder hjemkomstsamtaler til individuelle og familier i forbindelse med afrejsen tilbage til Danmark. Forberedende online samtale Vi anbefaler en forberedende online samtale…

Supervision og undervisningstilbud til HR-ansvarlige

Vi tilbyder rådgivning, undervisning og supervision til organisationer og virksomheder under medarbejderes udstationering. Dette kan være enkeltsags-supervision, skriftlige udtalelser og erklæringer eller foredrag i…

Behandling ved akut hjemkomst

Hjælp ved akut hjemkomst hos psykolog eller psykiater aftales i det enkelte tilfælde mellem pågældende virksomhed eller organisation og medarbejdere i Kompetenceenhed for Udstationerede….

Onlinesamtaler

Vi anbefaler en fast årlig samtale til den udstationerede medarbejder og eventuel partner. Hvis familien er udstationeret sammen, bliver der spurgt ind til børnenes…

Forberedelses samtaler

Uanset om der er tale om udstationering af en enkeltperson eller en hel familie, spiller forberedelse en afgørende rolle. Vi tilbyder forberedelsessamtaler, der tilrettelægges…

Par-tjek

En udstationering er et nyt og spændende kapitel at dele med sin partner, men det vil også ofte lægge stort pres på parforholdet. Derfor…

Screening før udstationering

Som første led i en grundig forberedelse inden udstationering, tilbyder vi et screeningsforløb for den medarbejder, der skal udstationeres, og hvis der er medfølgende…

Vores behandling

Center for Familieudviklings værdier er næstekærlighed, faglighed og samfundsansvar. I afdeling for Psykiatri og Eksistens udmøntes dette i , at vi ønsker at møde…

Grupper

Gruppebehandlingen er et struktureret undervisnings- og terapiforløb i stresshåndtering og forebyggelse af udbrændthed. Gruppebehandling kan have flere fordele. Mange deltagere nævner til sidst i…

Akuthjælp og jura

Er du i fare, og har du eller dine børn brug for akut hjælp, skal du kontakte Politiet på 112 eller opsøge et krisecenter…

Børn i skilsmisser

Børn og unge med skilte forældre vokser op med et særligt livsvilkår. Vi ved fra forskning, at det kan give udfordringer i opvæksten. Selv i…

Børn i skilsmisser

I Danmark oplever næsten hvert tredje barn, at forældrene går fra hinanden, inden de fylder 18 år. Når forældre vælger at blive skilt, er…

Praktiske oplysninger vedr. parterapi

Sted Parterapi foregår på vores adresse i København eller Aarhus: København: Østergade 5, 1. sal. 1100 Kbh. K. (2 min. fra Kongens Nytorv/Metro) Aarhus: Søndergade…

Hvad er PREP?

Kurset er et fast program, der stammer fra University of Denver i USA. PREP er udviklet af psykologiprofessor Howard Markman og kollegaer på det amerikanske…

Foredrag

Center for Familieudvikling tilbyder foredrag afholdt af vores erfarne undervisere på f.eks. skoler, i virksomheder og i offentlige institutioner. CFF’s foredragsholdere kan både bestilles…

Foredrag

CFF bidrager gerne til at formidle viden om temaer inden for parforhold, skilsmisse, psykiske lidelser, behandling og eksistentielle temaer. Vi tilbyder foredrag afholdt af…

Supervision parforhold

Center for Familieudvikling tilbyder supervision i forbindelse med autorisation. Er du i gang med at blive autoriseret, kan supervision medregnes i dit samlede supervisionsregnskab….

Supervision

Center for Familieudvikling har lang erfaring inden for behandling, terapi og undervisning med fokus på relationer og psykisk trivsel. Vi tilbyder supervision til psykologer,…

Optagelseskriterier

Træningen henvender sig til psykologer og psykoterapeuter, der har en uddannelse godkendt af Psykoterapeutforeningen.

Undervisningsforløb i Kærlig Talt

Kærlig Talt er et interaktivt undervisningsforløb, som sætter relationer, kommunikation og svære følelser på skoleskemaet i udskolingen. Omdrejningspunktet i et Kærlig Talt undervisningsforløb er…

Optagelseskriterier

Undervisningstilbuddet henvender sig til fagfolk med en relevant grunduddannelse som f.eks. lærer, sundhedsplejerske, pædagog, psykolog, socialrådgiver eller jurist med speciale i skilsmisse. De enkelte ansøgere bliver vurderet individuelt.

Børnegruppe-uddannelsen // Skolen

Hjælp børn og unge i alderen 6-16 år med skilte forældre: bliv certificeret til at afholde børnegrupper Alle børn og unge har brug for…

Optagelseskriterier

I vores behandling af ansøgninger lægger vi vægt på, at du som ansøger har en uddannelsesmæssig og erfaringsmæssig baggrund, som ruster dig til at…

Uddannelse i arbejdet med skilte familier

En håndsrækning til skilsmissefamilier I dag ender omkring halvdelen af alle ægteskaber i Danmark i skilsmisse. Herved er skilsmisse næsten blevet mere reglen end…

Par-tjek-uddannelsen

Bliv kvalificeret og certificeret i at afholde konceptet Par-tjek. Du får mulighed for at tilbyde klienter et standardiseret koncept på kun to samtaler, som…

Optagelseskriterier

Ansøgere med en relevant videregående uddannelse og/eller omfattende erfaring med at arbejde med par vil komme i betragtning til uddannelsen. Det er eksempelvis psykologer, terapeuter,…

Uddannelse i arbejdet med par

Parforholdet er noget af det vigtigste for voksne, og samtidig af afgørende betydning for børns trivsel. Desværre ved vi fra statistikken, at næsten halvdelen…

Livskriser, tro og eksistens

Når livet bliver vanskeligt, og vi mister fodfæste på grund af et tab, konflikter eller andre udfordringer, og når vi mærker bekymringen, angsten og…

Vores behandling

Både stress, udbrændthed og compassion fatigue kan få langvarige følger for både den ramte og de nære relationer. Derfor er det vigtigt at opdage…

Udbrændthed

Udbrændthed er ildsjælens brutale møde med muren, hvor kroppen og følelserne siger fra og ikke orker mere. Det er en oplevelse af at være…

Hjælp til stress

Vores stress-symptomer er individuelle, men fælles for dem er, at det er signaler fra kroppen og hjernen, som fortæller os, at noget er galt,…

Stress og udbrændthed

Oplever du symptomer på stress eller udbrændthed? Så er vi klar til at hjælpe dig. Stress er i dag blevet en folkelidelse, og stress…

Parrådgivning

Depression, angst og livskriser kan slide på parforholdet. Center for Familieudviklings tværfaglige samarbejde giver mulighed for, at par kan få opfølgende støtte i form…

Gruppeterapi

Gruppeterapi angst og depression Hvis du kæmper med angst eller depression kan det ofte være en rigtig stor hjælp at deltage i et gruppeforløb….

OCD

OCD og tvangstanker At leve med OCD er at leve med tvangstanker og/eller tvangshandlinger. Det vil sige tanker, som er tilbagevendende og opleves pinagtige…

Psykoedukation

Psykoedukation er undervisning i egen lidelse, symptomer og behandling. Vi bruger tid på sammen med den enkelte at gennemgå symptomerne, typiske forløb, typiske reaktioner…

Medicin

Mennesker med en psykisk lidelse må efter grundig vurdering også nogle gange behandles med medicin. Er du f.eks. ramt af en svær depression, kan…

Behandlingsforløb

Vi tilbyder individuel terapiforløb – alt efter den enkeltes behov. Vi opstarter også løbende gruppebehandling for voksne, der lider af depression, angst eller tvangstanker….

Hjælp til angst

Det er normalt at reagere med angst. Angsten kan hjælpe os med at klare vanskelige eller farlige situationer. Det er din angst, der sørger…

Depression

Depression er en psykisk sygdom, som kan ramme alle. Omkring 3-5 procent af den danske befolkning har en behandlingskrævende depression. Karakteristisk for depression er…

Depression, angst og OCD

Er du ramt af depression, angst, OCD eller en anden psykisk lidelse? Så er vi klar til at hjælpe dig. Depression, angst og OCD…

Efter udstationering

Efter en udstationering kan man have mange forskellige følelser og reaktioner på at vende tilbage til Danmark. Udover de mange praktiske opgaver, overraskes mange…

Under udstationering

Under en udstationering kan der opstå mange forskellige behov for sparring og støtte. Vores kompetenceenhed tilbyder støtte, rådgivning og akut hjælp til de udstationerede…

Før udstationering

Vores tilbud før udstationeringen: Grundig screening af medarbejderen og medfølgende ægtefælle og børn Par -tjek, hvis der er tale om medfølgende ægtefælle Forberedelse til…

Oftest stillede spørgsmål

Hvem kan deltage i en børnegruppe? Er en børnegruppe tilstrækkelig hjælp til mit barn efter en skilsmisse? Og hvorfor skal vi først til en…

Akuthjælp og jura

Er du i fare, og har du eller dine børn brug for akut hjælp, skal du kontakte Politiet på 112 eller opsøge et krisecenter…

Børn i skilsmisser

Børn og unge med skilte forældre vokser op med et særligt livsvilkår. Vi ved fra forskning, at det kan give udfordringer i opvæksten. Selv i…

KIFF eller individuelle samtaler?

Et KIFF-kursus er et pædagogisk tilbud, hvor I via holdundervisning får viden, inspiration og redskaber, som I kan bruge til at fremme jeres forældresamarbejde…

KIFF og forskning

Det vigtigste for, at børn kommer godt videre efter en skilsmisse, er et godt forældresamarbejde med fokus på børnenes behov for sammenhæng og tryghed….

Hvad er KIFF?

KIFF er baseret på principperne fra PREP, men tilpasset eks-par, der i måske endnu større grad har gavn af redskaber til at kommunikere og…

Akut krise og vold

Har du brug for akut hjælp nu og her, skal du kontakte et krisecenter – du finder en oversigt her Hvis du selv ønsker…

Kvalitetssikring

Alle vores parterapeuter filmer af og til deres terapier for at sikre kvaliteten af deres arbejde. Terapeuten har mulighed for vise udvalgte klip til…

Forløb

Den første fælles samtale Den første fælles samtale varer 90 minutter og fungerer som en undersøgelse af jeres styrker og bekymringer, jeres parforholdshistorie, jeres…

Par-tjek-gavekort

Giv en langtidsholdbar gave. Et gavekort til et Par-tjek, er oplagt til fx. til din kæreste, børn eller svigerbørn.

Min skilte familie – om børn og skilsmisse

En pædagogisk bog til de 9-13 årige hvor børn i samme aldersgruppe beretter om deres erfaringer med livet som skilsmissebarn.

I “Min skilte familie” fortæller forskellige børn fra 4.-6. klasse om, hvad de oplever i hverdagen som børn med to forældre, som ikke er sammen længere.

Skilsmisse er helt almindeligt i Danmark, men er overraskende svært at tale om for mange børn. Ligesom bogen kan læses af børnene selv, kan den også fungere som inspiration til de voksne, som til dagligt snakker med egne eller andres børn, som har skilsmisse tæt på livet.

Historierne er suppleret med vejledende spørgsmål, som kan hjælpe de voksne med at spørge konkret ind til nogle af de emner, som normalt kan fylde meget hos børn i denne aldersgruppe.

Bogen kan bruges, uanset om man er forælder, pædagog, lærer eller en anden vigtig voksen i barnets liv.

 

Projekt Kærlig Talt

Kærlig Talt er et interaktivt undervisningsforløb, som sætter relationer, kommunikation og svære følelser på skoleskemaet i de ældste klasser. I Kærlig Talt får de…

Forældre sammen – hver for sig

Et forsøgsprojekt udviklet af Center for Familieudvikling i samarbejde med Statsforvaltningen og VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd Som et 4-årigt…

Delebørn – hele børn

Et samarbejde mellem Center for Familieudvikling, Egmont Fonden og kommunerne Kolding, Randers og Egedal Hvert 3. barn i Danmark oplever inden sin 18 års…

Projekter

Vi samarbejder tæt med ministerier, offentlige forskningsenheder, private fonde samt universiteter både i Danmark og internationalt, og vi har løbende store projekter med fokus…

Ledige stillinger

Vi har i øjeblikket ingen ledige stillinger, men vi tager gerne imod uopfordrede ansøgninger fra psykologer, der har særlig viden, erfaring og passion for…

Annette Due Madsen

Annette Due Madsen er uddannet lærer, psykolog og familieterapeut. Hun har en lang erfaring i arbejdet med par og familier gennem parterapi, rådgivning og…

Emilie Frijs Due

Emilie Frijs Due er autoriseret psykolog og har været tilknyttet Center for Familieudvikling siden 2015. Emilie har flere års terapeutisk erfaring med individuelle samtaleforløb…

Jørgen Due Madsen

Jørgen Due Madsen er overlæge, speciallæge i psykiatri og specialist i psykoterapi og supervision. Han har på frivillig basis været med til opbygningen af…

Else Marie Schmidt Andersen

Else Marie Schmidt Andersen er autoriseret psykolog og uddannet parterapeut indenfor EFT (emotions-fokuseret terapi), og hun har været ansat på Center for Familieudvikling siden…

Maria Techow

Maria Techow har en specialistuddannelse i klinisk psykologi, er leder af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi og har været tilknyttet Center for Familieudvikling…

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due (f. 1980) er direktør for Center for Familieudvikling. Han er autoriseret psykolog og har siden 2007 specialiseret sig i arbejdet med…

Eksterne kurser

Alle kurser omtalt her afholdes af undervisere, der er uddannet af Center for Familieudvikling. Nedenfor følger en oversigt over de lokale PREP- og KIFF-kurser….

Metode

Metoden, vi bruger når vi hjælper par, er Emotionsfokuseret parterapi (EFT), som tager sit udgangspunkt i teorier og forskning omkring tilknytning og kærlighed. Grundantagelsen…

Par-tjek og forskning

Par-tjek er udviklet med inspiration fra det amerikanske koncept The Marriage Checkup, der er udarbejdet af professor James Cordova, Clark University. I 2014 udkom…

Hvad er Par-tjek?

Par-tjek er et kort forebyggende tilbud til par udviklet af Center for Familieudvikling og Aarhus Universitet. Et Par-tjek kan med fordel gentages cirka en gang om…

PREP og forskning

PREP er baseret på næsten 30 års forskning i, hvad der skaber bedre relationer i parforhold. PREP-konceptet kan hjælpe til at skabe rammen for…

Hvad er PREP?

Kurset er et fast program, der stammer fra University of Denver i USA. PREP er udviklet af psykologiprofessor Howard Markman og kollegaer på det amerikanske…

Grupper for børn med skilte forældre

Børnegrupper er samtalegrupper for børn med skilte forældre. En børnegruppe består af ca. 8 jævnaldrende børn og 2 børnegruppeledere, der mødes i et forløb,…

Skilsmisserådgivning og terapi

På grund af mange igangværende terapiforløb er der lige nu flere måneders ventetid på skilsmisserådgivning. Derfor har vi desværre midlertidigt lukket for tilgang.  …

Parterapi og rådgivning

Når du booker tid til terapi eller rådgivning, kan du opleve, at vi ikke kan give dig en tid med det samme. Det skyldes,…

Par-tjek

2 steps til at styrke dit parforhold Når du booker tid til terapi eller rådgivning, kan du opleve, at vi ikke kan give dig…

Albert er skilt – om børn og skilsmisse

En pædagogisk bog til de 4-8 årige hvor børn i samme aldersgruppe beretter om deres erfaringer med livet som skilsmissebarn.

I “Albert er skilt” får man historier fra flere børn fra indskolingen, som fortæller om deres erfaringer med livet og udfordringerne som barn af forældre, der har valgt at gå fra hinanden.

Skilsmisse er helt almindeligt i Danmark, men er overraskende svært at tale om for mange børn. Denne bog kan være inspiration til alle de voksne, som til dagligt snakker med egne eller andres børn, som har skilsmisse tæt på livet.

Historierne er suppleret med vejledende spørgsmål, som kan hjælpe de voksne med at spørge konkret ind til nogle af de emner, som normalt kan fylde meget hos børn i denne aldersgruppe.

Bogen kan bruges, uanset om man er forælder, pædagog, lærer eller en anden vigtig voksen i barnets liv.

Mit CFF

Velkommen til Center for Familieudviklings ekstranet. Denne side er for dig, som er blevet certificeret PREP- eller KIFF-kursusleder eller børnegruppeleder. Har du spørgsmål relateret…

Presse

Pressekontakt Ved pressehenvendelse, kontakt Mattias Stølen Due msd@familieudvikling.dk Tlf: 61 65 69 01  

Kurv

< Shop videre

Checkout

Gennemfør dit køb ved at udfylde formularen her: Vær opmærksom på, at hvis det er din arbejdsgiver, der skal betale fakturaen, så udfyld arbejdsgiverens…

Parkursus (PREP)

Giv jeres parforhold et boost I en travl hverdag kan det være svært at give kærligheden gode vækstbetingelser. Alligevel er det et grundlæggende ønske…

Om os

Tryghed og trivsel for børn og voksne Center for Familieudvikling er en non-profit NGO, som arbejder for at styrke trivsel og skabe trygge familierelationer…

Far, mor og skilsmissen

Bogen stiller skarpt på, hvordan en skilsmisse berører hele familien og hvilke følelser og udfordringer der kan opstå, hos hhv. far, mor og børn.

Når mor og far vælger at gå fra hinanden, er det en helt ny og ukendt livssituation for børnene i midten. De skal omstille sig til en hverdag i to hjem, og mange skifter skole og skal finde nye kammerater, alt imens de skal lære at forstå og tackle de mange følelser, der uundgåeligt dukker op.

Bruddet er et stort skridt for forældre, der gennemlever nogle af de samme følelser samtidig med, at de skal tage vare på deres børn. Denne antologi er ment som inspiration til både forældrene, men også fagfolk, som møder børn i deres hverdag.

Antologien tæller bidrag fra førende eksperter, heriblandt formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen, professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen, psykologerne Rene Toft Simonsen og Annette Due Madsen og rådgivningschef Bente Boserup fra Børns Vilkår. Desuden bringer bogen personlige interviews med blandt andre skuespiller Peter Mygind og forfatter Katrine Marie Guldager.

“Far, mor og skilsmissen – at være børnene i midten” er tidligere blevet anmeldt i Kristeligt Dagblad. Du kan læse anmeldelsen her

Pas godt på hinanden – når 2 bliver til 3

Når par stifter familie og får det første barn, sker der store omvæltninger i det liv, man kendte. Midt i glæden over forældreskabet, oplever mange også, at det er udfordrende at vedligeholde parforholdet og den relation, man havde før to blev til tre.

I et samarbejde med Tea Trillingsgaard og Syddansk Universitet har Center for Familieudvikling udarbejdet en publikation om, hvordan man kan tage vare på parrelationen i overgangen fra kærester til familie.

Vi belyser en række temaer, som par ofte oplever som særligt udfordrende, og giver inspiration til at lette overgangen og udvikle parforholdet sammen med forældreskabet.

Til de enkelte temaer supplerer vi med refleksionsøvelser og opgaver, som kan give par et billede af, hvor de står i forhold til hinanden – både når det gælder forskelligheder, og hvor der er sammenfald i forventninger og ønsker.

 

GO! My personal guide and diary before, during and after moving abroad

For both children and adults an international move is a major life event. Secure and healthy relationships are important for children to thrive in the process. They need to feel a sense of coherence in their lives so that they can understand and manage the challenges they face. This book guides children age 6-13 through moving abroad. By writing, drawing, collecting memories, and sharing them with others, they can create their own special story about their lives before, during and after the international move. The book supports children in sharing thoughts, feelings and ideas with their family and with old and new friends, so friendships can be maintained and enhanced. The book is as a starting point for conversations between children and their parents, for children’s groups, in schools and across cultures and borders

 

GO! – min ultimative guidebog før, under og efter vores ophold i udlandet

Ny bog for børn fra 6-13 år, der skal udstationeres med deres familie.

En udstationering er både et spændende nyt kapitel og en stor omvæltning for hele familien. Udstationeringen vil ofte påvirke børn på en anden måde end voksne, fordi børnene er midt i deres udvikling. Det kan derfor være overvældende at blive hevet ud af sine vante rammer for at tilpasse sig en ny kultur og siden finde fodfæste tilbage i Danmark. Det har stor betydning for børns trivsel i denne proces, at de oplever sammenhæng i tilværelsen og kan forstå og håndtere de udfordringer de møder.

“Go! Min ultimative guidebog før, under og efter vores ophold i udlandet” er en guidebog og scrapbog til børn, der udstationeres med deres familier. Bogen hjælper barnet til at skabe mening og sammenhæng af deres oplevelser både før, under og efter udstationeringen. Barnet guides til at samle minder, holde kontakter, og bearbejde svære tanker og følelser.

Bogen er fyldt med citater og gode råd fra børn, der selv har været udstationeret, hvor de deler tanker og erfaringer om opvæksten i udlandet og hjemkomsten til Danmark.