“Kærlig Talt” til forebyggelse af kærestevold

Nu lanceres det nye undervisningsprogram for udskolingen, som skal forebygge kærestevold.

“Kærlig Talt” er et undervisningsforløb for udskolingen, som skal lære de unge at håndtere svære følelser og forebygge kærestevold.

Hvis vi skal hjælpe unge til at udvikle trygge relationer, er det afgørende, at vi giver dem redskaber til at håndtere følelser som fx tristhed, vrede og jalousi. De følelser er naturlige, og for mange vil de opstå i de første kæresteforhold sammen med alle de dejlige følelser. Men for nogle vil følelserne være så overvældende, at man ikke ved, hvad man skal stille op med dem, og så kan de ende i afmagt og voldelig adfærd,” siger afdelingsleder i Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due.

Alle skoler får mulighed for at gøre brug af forløbet på deres skoler. Sammen med lanceringen åbnes der også op for lærerkurset i “Kærlig Talt”. I februar 2016 afholdes fagkurset for lærerne for første gang i København og Århus. Her introduceres konceptet samt tænkningen og teorierne bag undervisningsprogrammet, som består af i alt 16 lektioner.

Samtidig introduceres undervisningsmaterialet bestående af det interaktive talk-show, hvor kendte danskere deler deres erfaringer med svære følelser, en lærerguide, samt øvelser til klassen.

Læs mere om projektet i vores pressemeddelelse eller på Mary Fondens hjemmeside