Uddannelse i arbejdet med skilte familier

En håndsrækning til skilsmissefamilier

I dag ender omkring halvdelen af alle ægteskaber i Danmark i skilsmisse. Herved er skilsmisse næsten blevet mere reglen end undtagelsen i familielivet. Dette kunne give anledning til at tro, at skilsmisse er blevet lettere for både børn og voksne at komme igennem. Men statistik viser, at det for en del børn faktisk er blevet vanskeligere at opleve skilsmisse.

Vi ved, at en af de allervigtigste faktorer for, at børn kommer godt igennem en skilsmisse er, at forældrene formår at skabe et godt samarbejde om børnene. Derfor er det afgørende at hjælpe skilte forældre, så de kan få en god start på det nye fælles forældreansvar.

Center for Familieudvikling har udviklet en række kortere efteruddannelser med fokus på arbejdet med skilte familier. Disse uddannelser giver dig konkrete redskaber til at hjælpe forældre med at takle den svære livsovergang, en skilsmisse ofte er og få etableret et godt samarbejde omkring deres børn.  En vigtig grundtanke er, at børn er afhængige af deres forældre, og at den bedste hjælp, de kan få, er den hjælp, de får af deres forældre. Derfor er det vigtigt at hjælpe forældrene først, så de kan være den gode støtte for deres børn. Derudover har vi også uddannelser, som udruster pædagoger, lærere og andre relevante faggrupper til at hjælpe børn, hvis forældre er blevet skilt.

De efteruddannelser vi tilbyder, er: