KIFF og forskning

Det vigtigste for, at børn kommer godt videre efter en skilsmisse, er et godt forældresamarbejde med fokus på børnenes behov for sammenhæng og tryghed. Det viser alle centrale undersøgelser.

Men det er ikke altid let at få samarbejdet til at fungere. En skilsmisse betragtes som en af de allermest stressende livsbegivenheder, vi som mennesker kan opleve. Hvis forældre bliver fanget i negative følelser og frustrationer, skader det samarbejdsklimaet. Hele 46 procent af alle skilte forældre i Danmark oplever større eller mindre konflikter i løbet af deres samarbejde. For 12-15 procent ender det i en situation med højkonflikt.

Vi ved fra nordiske studier, at forældresamarbejdet kan styrkes gennem pædagogisk undervisning, der giver forældrene ny viden og konkrete redskaber, der støtter en konstruktiv kommunikation. Center for Familieudvikling har lang erfaring med kurser til skilte forældre og har udviklet KIFF-kurset på baggrund af egne erfaringer og med inspiration fra udenlandske indsatser.