Et nyt familiepolitisk initiativ har set dagens lys

Hashtagget #mitbarnmitvalg viser, at der igen sker noget på det familiepolitiske område.

Bag initiativet står Isabella Arendt, rådgiver og tidligere partiformand, og Frej Prahl, psykolog, par- og familieterapeut.

Vi har spurgt Isabella Arendt, hvad #mitbarnmitvalg går ud på:


Hvad er #mitbarnmitvalg?

”Hjemmesiden mitbarnmitvalg.dk er et lille manifest – en proklamation af, at vi er mange forældre og familier, som vil have mere økonomisk frihed til at vælge vores egen hverdag og mere kulturel accept af, at familier vælger forskelligt.”

Hvorfor har du og Frej Prahl taget initiativ til #mitbarnmitvalg?

”Vi oplever, at mange forældre står med de samme udfordringer om at få hverdagen til at hænge sammen med arbejde, børn og pligter. Vi vil gerne vise, at man som forældre ikke er alene i de tanker og samtidig slå et politisk slag for, at hverdagen som børnefamilie skal gøres nemmere.”

Hvad håber I at opnå med et sådant initiativ?

”At forældrene kan se, de ikke er alene, og at politikerne på sigt kan se, at der er mange forældre, som vil have mere frihed i deres hverdag.”

Hvad skal der til for, at I kan lykkes med noget af det, I kæmper for?

”Vi blander os faktisk ikke i de politiske løsninger i denne sag. Vi vil stå sammen og råbe op om, at BEHOVET for frihed – økonomisk og kulturelt – er derude blandt os forældre. Så må politikerne tage bestik af det og komme med konkrete løsninger, der nu passer ind i deres ideologi. Vi vil gerne i første omgang vise dem, at familierne har brug for mere frie rammer, og at alting ikke bare kan fortsætte med at blive ignoreret, som vi oplever, at familierne bliver i dag.”

Læs eventuelt mere på: mitbarnmitvalg.dk