Behandlingsforløb

Vi tilbyder individuel terapiforløb – alt efter den enkeltes behov. Vi opstarter også løbende gruppebehandling for voksne, der lider af depression, angst eller tvangstanker. Før første samtale er du velkommen til at henvende dig på telefon eller mail og kort redegøre for dit ønske om behandling.

Behandlingsforløbet har tre faser:

1 – Udredning

Hvis dine udfordringer falder inden for vores behandlingsområde, og vi vurderer, at det vil være relevant for dig at gå i behandling hos os, sender vi dig et spørgeskema, hvor du kan fortælle mere uddybende om dig selv og din problemstilling. I de fleste tilfælde beder vi dig udfylde et ekstra spørgeskema, der kan ’måle’ graden af depression, angst eller OCD. Vi sender dig et link til spørgeskemaerne, der ligger på en sikker side på hjemmesiden, hvorfra du kan udfylde skemaerne, og vi kan se svarene før første samtale.

Det vil være en god ide at have været hos egen læge før din første samtale hos os, så du har været igennem et grundlæggende lægetjek, fået tage relevante blodprøver mv., sådan at dit fysiske helbred er undersøgt før opstart af behandlingsforløb hos os.

Ved første samtale møder du den psykolog eller psykiater (eller begge), der kommer til at følge dig. Vi tager udgangspunkt i spørgeskemaerne og får afklaret, hvad der har udløst din tilstand, sårbarhedsfaktorer, symptomer og diagnose. Herefter lægger vi en behandlingsplan i samarbejde med dig. For nærmere afklaring af diagnose, problemstillinger og forskellige personlighedsfaktorer kan vi tilbyde yderligere udredning med personlighedstest.

Testene kan være med til at give et bredere billede af dig som person, måske afklare en diagnose og give et mere tydeligt billede af udfordringerne. De kan også give et indblik i forskellige forhold, der kan virke som styrker eller svagheder for dig.  Den viden hjælper os til at fokusere på områder, der kan have særlig relevans for netop dig og dit behandlingsforløb.

2 – Behandling

Behandlingen kan omfatte individuel terapi, medicin, gruppebehandling og/eller parterapi – alt efter behov. Vores arbejde er baseret på forskning og de bedste faglige og etiske principper. Undervisning i stress, angst, OCD, depression og kognitiv adfærdsterapi vil ofte være en vigtig del. Vi arbejder også med eksistentiel terapi, skematerapi og psykodynamisk terapi – alt efter problematikken.

Varigheden af forløbet er også individuelt. Vi har ingen tidsbegrænsede forløb, men vurderer forløbet, prognose og bedring individuelt og løbende. Ofte vil du opleve, at vi anvender spørgeskemaer, der kan ’måle’ din tilstand undervejs i forløbet, så der hele tiden bliver fulgt op på, om der sker en bedring.

Den ansvarlige overlæge i CFF’s afdeling for Psykiatri & Eksistens vil være til stede ved første samtale, hvor det er nødvendigt. Du vil få lagt en behandlingsplan, og vi vurderer, om der blandt andet kan være et behov for opstart af medicin. Hvis planen er behandling hos en psykolog, vil det altid stadig være muligt at få en samtale hos vores psykiater.

3 – Afslutning og forebyggelse

Ved afslutningen af dit forløb lægger vi særlig vægt på at forebygge tilbagefald. Det gør vi ved at lave en forebyggelsesplan, der indeholder genkendelse af tidlige symptomer, fokus på strategier, der har hjulpet, og endelig hvem, hvor og hvornår man skal henvende sig ved evt. tilbagefald. Vores psykiater rådgiver også om fremtidig brug af eventuel medicin og udtrapning.

Behandlere

Maria Techow

Autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi og klinisk psykologi. Leder af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi.

Maria Techow har en specialistuddannelse i klinisk psykologi, er leder af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi og har været tilknyttet Center for Familieudvikling...

Læs mere

Jørgen Due Madsen

Overlæge og speciallæge i psykiatri, specialist i psykoterapi og supervision

Jørgen Due Madsen er overlæge, speciallæge i psykiatri og specialist i psykoterapi og supervision. Han har på frivillig basis været med til opbygningen af...

Læs mere

Inger Chercka

Psykolog (cand.pæd.psych. aut.) og Børnegruppeleder TCK gruppe

Emilie Frijs Due

Autoriseret psykolog

Emilie Frijs Due er autoriseret psykolog og har været tilknyttet Center for Familieudvikling siden 2015. Emilie har flere års terapeutisk erfaring med individuelle samtaleforløb...

Læs mere