Det er et samfundsansvar at hjælpe børn i skilsmisser

Konfliktfyldte skilsmisser øger risikoen for, at børn udvikler psykologiske og sociale problemer – både i barndommen og i voksenlivet.

“Forældrene kan bedre støtte deres børn i denne svære livsfase, hvis de selv bliver mødt med viden, rådgivning og omsorg. Og ja, det koster penge. Men det er langt, langt dyrere at lade familierne sejle deres egen sø, og dermed lade børnene mistrives: Sagsbehandlinger i Statsforvaltningen, gennemførelsen af retssager, kommunale udgifter til sygemelding af nedbrudte forældre, kommunale udgifter til børn, der mistrives i skole og fritid osv. Det kræver ikke en kandidatgrad i nationaløkonomi at regne ud, at et undervisningsforløb til forældre er en rigtig god investering.”

Sådan skriver Direktør Michael Gylling Nielsen i sit seneste debatindlæg på JyllandsPosten.dk

– efter at TV2, fredag den 6. november bragte et interview med Social- og Indenrigsminister Karen Hækkerup, som stiller spørgsmål ved samfundets ansvar i denne sammenhæng.

“Derfor undrer mig meget, at socialminister Karen Ellemann nu melder ud til TV2 (6. nov.), at ”det er et sygdomstegn i et samfund, hvis man mener, det er en offentlig opgave at hjælpe forældre med at undgå konflikter, der skader deres børn”. For det modsatte er gældende, nemlig, at det er et sygdomstegn, hvis vi som samfund ikke gør alt hvad vi kan, for at sikre at børn fungerer så godt som overhovedet muligt efter deres forældres samlivsbrud.”

Læs hele debatindlægget og skriv din kommentar her