Heidi Sophia Kyhl

Overlæge, speciallæge i psykiatri, ph.d. og kognitiv terapeut

Heidi Sophia Kyhl er psykiater og har mange års erfaring indenfor psykiatrien og psykoterapien. Hun er uddannet indenfor kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og desuden emotionsfokuseret parterapi (EFT). I sit arbejde tilbyder Heidi både individuelle samtaler, gruppeterapi samt samtaler med par og pårørende. Hun har tidligere været ansat som overlæge på Rigshospitalet og har også arbejdet på bl.a. Psykiatrisk Center Glostrup. Ved siden af sit arbejde i psykiatrien er hun internationalt ansvarlig for en nødhjælpsorganisation. Hos Center for Familieudvikling er Heidi en del af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi i København.

”Jeg har erfaring med udredning, diagnostik og behandling indenfor psykiatrien. Jeg har arbejdet bredt indenfor mange områder af psykiatrien, og jeg har en særlig interesse for stress-relaterede tilstande, angst og depression. I mit arbejde tager jeg udgangspunkt i såvel den psykiske som eksistentielle del af lidelsen afhængigt af klientens behov, og derfra samarbejder jeg med den enkelte om at komme ind i en god udvikling. På den måde kommer behandlingen – også selv om den er kortvarig – til at række ud i fremtiden og giver den enkelte mulighed for at leve et mere autentisk og rigt liv med andre. Jeg prioriterer at samarbejde med andre faggrupper for at få den bedste kvalitet i behandlingen.

Gennem en årrække har jeg desuden været ansvarlig for en international nødhjælpsorganisation, og jeg har bl.a. besøgt flere lande i Afrika, Sydamerika og Asien. Jeg har derfor en særlig viden om tværkulturelt og tværreligiøst samarbejde såvel som erfaring med de udfordringer, der kan opstå, når man arbejder i forskellige kulturer. Derfor er jeg også optaget af at tilbyde støtte og hjælp til familier og enkeltpersoner, som oplever udfordringer ved at leve og arbejde i en international sammenhæng.”