Parterapi og rådgivning

Parterapi København og Aarhus

Synes I, det kan være svært at få parforholdet til at fungere midt i en stresset tilværelse med børn, arbejde og andre forpligtelser? I så fald er I ikke de eneste. Rigtig mange par kæmper med kommunikationsudfordringer, manglende kvalitetstid og udfordringer knyttet til sex. Og heldigvis kan man gøre meget for at få det bedre – hvis man ellers får den fornødne hjælp i tide.

Vi tilbyder parterapi i  København og Aarhus. Her møder vi rigtig mange par og heldigvis oplever vi, at det er muligt at bidrage med hjælp, støtte og inspiration til gavn for parforholdet og de børn der indgår i familien.

Ønsker I at komme i parterapi vil et forløb blive indledt med en fælles samtale, to individuelle samtaler og en fælles samtale. Undervejs undersøger vi jeres styrker og bekymringer og afdækker jeres ønsker til parterapien og jeres forhold. Herfra har vi et godt udgangspunkt for at fortsætte det parterapeutiske forløb og vurdere, hvad I særligt skal arbejde med for at få det bedre sammen.

Individuel hjælp til dine relationer

Har du udfordringer i din relation til din partner eller i andre relationer i dit liv?
Mange af os oplever at være i nære relationer, der er svære for os at være i.

Hos os kan du få hjælp til bedre at kunne være i dine nære relationer, hvad end det er din partner, din familie, dine venskaber eller dine kolleger.

I et individuelt forløb hjælper vi dig med at identificere de samspil, du bliver en del af og de underliggende følelser og ønsker, som er drivkraften bag. At identificere og forstå disse mønstre er første skridt i retning mod forandring.

Ønsker du at bestille en tid til parterapi eller til individuel hjælp til dine relationer i København eller Aarhus, bedes du udfylde vores kontaktformular i boksen.  

Metode

Parterapi – metode

Parterapi der virker fordrer en tydelig og evidensbaseret metode. Vi er derfor inspireret af Emotionsfokuseret parterapi (EFT), som tager sit udgangspunkt i teorier og forskning omkring tilknytning og kærlighed. Grundantagelsen er, at vi mennesker har et grundlæggende behov for at være forbundet i et forhold funderet i kærlighed og samhørighed, og at denne tryghed gør os stærkere, mere selvstændige og frie og endda kan være med til at hele sår og traumer, som vi bærer rundt på.

Emotionsfokuseret parterapi (EFT) er udviklet i et samarbejde mellem terapeuterne Sue Johnson og Leslie Greenberg i starten af 1980’erne. EFT er den metode, der har vist bedst effekt og lavest risiko for ’tilbagefald’ til tidligere mønstre.

I et forløb hjælper vi med at identificere jeres samspil og de underliggende følelser og ønsker, som er drivkraften bag. At identificere og forstå disse mønstre er første skridt i retning mod forandring. Undervejs i det terapeutiske forløb vil vi også være optaget af at skabe en stabil og tryg kontakt imellem jer som afsæt for at forbedre den indbyrdes kommunikation.

Individuel forløb

Den individuelle terapi vil, ligesom vores parterapi, være inspireret af metoder, der tager sit udgangspunkt i teorier og forskning omkring vores grundlæggende behov for at have en tryg tilknytning til de mennesker der er i vores liv. Grundantagelsen er, at vi mennesker har et grundlæggende behov for at være forbundet i relationer, der er funderet i kærlighed og samhørighed, og at denne tryghed gør os stærkere, mere selvstændige og frie og endda kan være med til at hele sår og traumer, som vi bærer rundt på.

Forløb

Parterapi – forløb

Et parterapeutisk forløb vil blive indledt med en fælles samtale, to individuelle samtaler og en fælles samtale.

Parterapi – den første fælles samtale

Den første fælles samtale varer 90 minutter og fungerer som en undersøgelse af jeres styrker og bekymringer, jeres parforholdshistorie, jeres ønsker for parforholdet og jeres mål med terapien.

Parterapi – de individuelle samtaler

De individuelle samtaler varer hver 60 minutter. Formålet er, at I og terapeuten lærer hinanden bedre at kende. I vil blandt andet tale om jeres tidligere erfaringer med nære relationer, og om der er faktorer, der kan gøre det sværere at gennemføre et parterapeutisk forløb. Desuden taler vi om, hvordan vi kan få jer til at opleve det videre forløb så trygt og godt som muligt. Terapeuten vil ikke holde på hemmeligheder, så det I taler om, skal kunne deles i forløbet med jeres partner. Terapeuten kan hjælpe med, hvordan vigtige informationer kan deles i forholdet på en tryg måde.

Parterapi – den anden fælles samtale

Den anden fælles samtale varer 90 minutter. Her vil terapeuten samle op på det, I har arbejdet med indtil nu, og tilrettelægge det videre forløb med afsæt i jeres præferencer og det, der vurderes bedst i jeres situation. De efterfølgende sessioner varer også 90 minutter.

Parterapiens varighed

Forskning viser, at par som regel har brug for 8-10 samtaler, og at et koncentreret forløb, hvor begge parter engagerer sig, er det mest virksomme. Derfor anbefaler vi, at der i den første fase ikke går mere end en uge mellem samtalerne for at sikre den nødvendige støtte, energi og fremgang i jeres proces.

Forløbets samlede varighed kan være meget forskellig fra par til par, men vi kommer med et bud efter den indledende fase af terapien.

Individuelt forløb

Et individuelt forløb er selvfølgelig tilrettelagt i samarbejde med dig, så efter den første indledende samtale tager vi sammen stilling til varighed og frekvens af samtaler.

Pris og praktiske informationer

Pris

Priser gældende for København: 

  • Parterapi og rådgivning á 90 minutters varighed: 1.895 DKK
  • Individuelle samtaler á 60 minutters varighed: 1.245 DKK

Priser gældende for Aarhus: 

  • Parterapi og rådgivning á 90 minutters varighed: 1.795 DKK
  • Individuelle samtaler á 60 minutters varighed: 1.195 DKK


Praktiske informationer

Parterapi og individuelle samtaler foregår på vores adresse i København eller Aarhus:

  • København: Østergade 5, 1. sal. 1100 Kbh. K. (2 min. fra Kongens Nytorv/Metro)
  • Aarhus: Søndergade 10, 2. sal, 8000 Aarhus C
  • Samtaler kan også foregå online eller over telefonen til samme takster.

Regler ved afbud, udeblivelse og ændringer

Husk at læse vores regler om afbud, udeblivelse og ændringer, som du kan finde her.

Psykologer og terapeuter i København

Else Marie Schmidt Andersen

Psykolog (cand.psych. aut.)

Stephanie Green Lauridsen

Psykolog (cand.psych. aut.)
Stephanie er på barsel.

Stephanie Schönhoff

Psykolog (cand.psych. aut)
Stephanie er på barsel.

Susanne Brejnebjerg Stilling

Psykolog (cand.psych. aut.)

Søren Marcussen

Diplomuddannelse i psykologi, psykoterapeut og projektleder. Leder af Familieafdelingen i København.

Rikke Kann Rose

Psykolog (cand.psych. aut).

Amalie Vatne Brean

Psykolog

Annette Hassingboe

Psykoterapeut

Peter Daniel Fogh Nielsen

Psykoterapeut og skolelærer

Sinne Pedersen

Psykolog (cand.psych. aut.)

Mathias Rolskov Jakobsen

Psykolog (cand.psych.)

Psykologer og terapeuter i Aarhus

Steen Kruse

Psykoterapeut, par- og familieterapeut. Leder af Familieafdelingen i Aarhus.

Søren Møller Andersen

Psykolog (cand.psych.)

Ina Dons Bliksted

Psykolog (cand.psych. aut)

Josephine Støjberg Kardyb

Psykolog (cand.psych. aut.)