Projekt Kærlig Talt

Kærlig Talt er et interaktivt undervisningsforløb, som sætter relationer, kommunikation og svære følelser på skoleskemaet i de ældste klasser.

I Kærlig Talt får de unge redskaber til at reagere på svære følelser med respekt for egne og andres grænser. Redskaberne er brugbare for eleverne her og nu, mens de på den lange bane gør det lidt lettere for de unge at udvikle og bevare sunde relationer til venner, klassekammerater eller kærester.

Materialet er nemt at gå til og kræver stort set ingen forberedelse. Som lærer kan du vælge at bestille et login til materialerne online og straks gå i gang med at undervise, eller du kan komme med på et kursus i teorierne bag Kærlig Talt og sparre med andre lærere.

  • 96 % vil anbefale andre lærere i udskolingen at bruge Kærlig Talt i undervisningen.*
  • 71 % af eleverne synes, at det har været meningsfuldt at arbejde med, hvordan man kan håndtere svære situationer og følelsen af afmagt.*

*Tal fra evaluering af Kærlig Talt udført af Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet blandt 750 elever og 23 lærere på 8. klassetrin i 2015-16.

Omdrejningspunktet i Kærlig Talt-undervisningen er et talkshow, hvor unge, eksperter og kendte fortæller om deres oplevelser med svære følelser som vrede, tristhed, jalousi og tilgivelse. Talkshow-værten sætter også gang i øvelser og diskussioner i klassen, så eleverne aktiveres og bliver bevidste om deres egne følelser, reaktionsmønstre og måder at kommunikere på.

Kærlig Talt blev udviklet i 2013 og testet på udvalgte skoler i 2014. Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Mary Fonden og Center for Familieudvikling med støtte fra Ole Kirk’s Fond

Du kan læse mere om Kærlig Talt samt bestille materialet her. Du kan også læse mere på projektkaerligtalt.dk