Grupper for børn med skilte forældre

Børn og unge kan opleve forskellige udfordringer, når deres forældre går fra hinanden. Mange beskriver blandt andet, at de føler sig alene med deres tanker og følelser i forhold til skilsmissen. Det kan derfor være en god hjælp for børn og unge at have et rum, hvor de kan møde jævnaldrende i samme situation, og hvor de kan snakke om de ting, de går og tænker på, samt lytte til andre børns tanker og følelser.

Ved at høre andres fortællinger får børnene mulighed for at opdage, at deres reaktioner på skilsmissen er helt normale, og at de ikke er alene med at have det, som de har det. Mange oplever også, at gruppen giver dem mere overskud og lyst til hverdagen med skole, kammerater og nye familierelationer. Center for Familieudvikling har stor erfaring med at oprette samtalegrupper for børn og unge med skilte forældre.

Jeg synes, det var rigtig dejligt at snakke med nogen, som forstod en. Det er jo ikke alle ens veninder, der lige ved, hvordan der er at have skilte forældre.”
– Alberte, 10 år

Altså, man kan jo snakke om nogle ting, som man ikke kan snakke med andre om.”
– Kaja, 14 år

Vil du tilmelde dit barn til en børnegruppe?

Aldersgruppe og datoer

Vi har p.t desværre ikke nogen konkrete datoer for afholdelse af børnegrupper i København og Aarhus i 2023. 

Praktiske informationer

Pris:

Tilbuddet er gratis, da vi har fået en bevilling fra Ole Kirk’s fond.

Sted:

København: Center for Familieudvikling, Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K.

Aarhus: Center for Familieudvikling Aarhus, Søndergade 10, 2.sal, 8000 Aarhus C.

Tilmelding

For at tilmelde dit barn til gruppeforløbet, skal du først bestille en tid til den obligatoriske forsamtale i København eller Aarhus, hvor både barnet og begge forældre skal deltage.

Læs mere om forsamtalen her.

Vær opmærksom på, at en kopi af kontaktformularen automatisk sendes videre til den anden forælder, og at bestillingen af forsamtalen først er gældende når den anden forælder, har færdiggjort tilmeldingen i den mail, de automatisk modtager. 

 

Børnegruppeledere i København

Else Marie Schmidt Andersen

Autoriseret psykolog og underviser

Else Marie Schmidt Andersen er autoriseret psykolog og uddannet parterapeut indenfor EFT (emotions-fokuseret terapi), og hun har været ansat på Center for Familieudvikling siden...

Læs mere

Sinne Pedersen

Psykolog (cand.psych. aut.)

Børnegruppeledere i Aarhus

Søren Møller Andersen

Psykolog

Søren Andersen har siden 2019 arbejdet som psykolog hos Center for Familieudvikling. Søren har særligt specialiseret sig i arbejdet med par og har løbende...

Læs mere