Ny publikation: Pas godt på hinanden – når 2 bliver til 3

Når par stifter familie og får det første barn, sker der store omvæltninger i det liv, man kendte. Midt i glæden over forældreskabet, oplever mange også, at det er udfordrende at vedligeholde parforholdet og den relation, man havde før to blev til tre.

“Når vi bliver forældre første gang, forventer vi, at det skaber større samhørighed. Det sker for det meste også under selve graviditeten. Her føler vi tryghed og bekræftelse ved tanken om, at vi har valgt hinanden som forældre. Men graden af udmattelse efter fødslen kommer bag på de fleste. Det får konfliktniveauet til at stige.”, siger postdoc Tea Trillingsgaard, Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet.

I et samarbejde med Tea Trillingsgaard og Syddansk Universitet har Center for Familieudvikling udarbejdet en publikation om, hvordan man kan tage vare på parrelationen i overgangen fra kærester til familie.

Vi belyser en række temaer, som par ofte oplever som særligt udfordrende, og giver inspiration til at lette overgangen og udvikle parforholdet sammen med forældreskabet.

Til de enkelte temaer supplerer vi med refleksionsøvelser og opgaver, som kan give par et billede af, hvor de står i forhold til hinanden – både når det gælder forskelligheder, og hvor der er sammenfald i forventninger og ønsker.

Hæftet kan købes for 75 kr.