For frivillige

Vil du være med til at gøre en forskel? Vil du hjælpe med at skabe større tryghed og trivsel hos par? Så bliv frivillig på Partelefonen – En gratis telefonrådgivningslinje for par.

Hvad vil det sige at være frivillig rådgiver hos Partelefonen?

Som frivillig rådgiver kan du gøre en kæmpe forskel for par og hjælpe til at skabe større tryghed og trivsel i nære relationer. Telefonrådgivningen foregår som en vekslen mellem at være afdækkende og undersøgende i forhold til de problemstillinger, som par oplever, samt være mere rådgivende og vejledende om parforhold, og om hvad man som parter kan gøre for at opnå forandring i sit parforhold.

Som frivillig vil du indgå i et fagligt fællesskab af frivillige, der tilbyder telefonisk rådgivning til par. Du vil blive en del af et fast vagtteam, hvor I sammen har en vagt af 4 timer på en fast ugedag hver anden uge sammen.

Partelefonens rådgivere har base i Center for Familieudvikling på Østergade 5 (Strøget), 1. sal, 1100 København K, lige ved Kgs. Nytorv.

Uddannelse og supervision

For at bidrage til fagligheden på partelefonen deltager alle vores frivillige på et to-dages uddannelsesseminar om parforholdets psykologi ved erfarne psykologer fra Center for Familieudvikling inden deres første opkald.

På uddannelsen vil du som frivillig blive klædt på til at sidde i telefonrådgivningen. Derudover vil man som frivillig modtage løbende supervision og sparring på arbejdet med par.

Evaluering af Partelefonen

Efter hvert opkald udfylder både brugere og rådgivere et spørgeskema, der hjælper os med at evaluere på Partelefonens tilbud.

Spørgeskemaet til frivilligrådgiverne finder du her.