Psykiatrisk behandling

Har du brug for psykiatrisk behandling? Hos Center for Familieudvikling kan du uden henvisning få tid hos en af vores psykiatere. Vi tilbyder psykiatrisk behandling i både København og Aarhus, og med langt kortere ventetid end du typisk oplever andre steder.

Depression, angst, OCD og andre psykiske lidelser kan ramme os alle, og skulle det ske for dig, står vi klar til at hjælpe.  Når symptomerne på ovenstående belaster eller invaderer dagen, er der nogle vigtige områder at fokusere på. Det kan være psykoterapi og i nogle tilfælde relevant medicin kombineret med støtte til at tage vare på sin egen krop og bevare de gode relationer. Vi tilbyder kognitiv adfærdsterapi såvel som andre terapeutiske metoder alt efter, hvad du har brug for.

Ved behov for akut behandling skal du kontakte psykiatrisk skadestue eller egen læge.

Vores tilgang

Center for Familieudvikling møder jævnligt mennesker, der for en tid har svært ved at se nuancerne i livet, fordi de kæmper med depression, angst, OCD, stress, udbrændthed, livskriser eller problemer i deres nærmeste relationer.

Vi er meget optaget af ikke alene at behandle, men også at være nærværende som medmennesker. Vi ønsker at møde det hele menneske og at give plads til både individuelle problemstillinger, udfordringer i relationer og dybere samtaler om værdier, identitet, tro og eksistens.

Du kan læse mere om vores behandlingsforløb her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang ventetid må jeg forvente?
I offentligt regi må du påregne op til 6 måneders ventetid for behandling hos en psykiater. Heldigvis kan du hos Center for Familieudvikling få en tid langt hurtigere end andre steder. Til gengæld skal du selv betale for din konsultation eller få det delvist betalt gennem sygesikringsgruppe 2.

 

Kræver det henvisning fra egen læge for at få en tid hos en psykiater i Center for Familieudvikling?
Nej, du kan henvende dig direkte via denne tilmeldingsformular uden at have konsulteret en læge først. Husk blot at markere på formularen, hvis du ønsker et forløb hos en psykiater.

 

Hvad er forskellen på en psykolog og en psykiater?
Den primære forskel mellem en psykolog og psykiater består i, at en psykolog ikke kan udskrive receptpligtig medicin. Psykologen varetager ofte de terapeutiske forløb, om end nogle psykiatere også kan lave terapeutisk arbejde. Psykiatere diagnosticerer og behandler ofte personer med psykiske lidelser, hvor medicinsk behandling er nødvendig. De psykiatere som er ansat hos Center for Familieudvikling, kan både udskrive medicin og er dygtige til terapi.

 

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for en psykiater?
Det kan være svært selv at vurdere, om det man kæmper med skyldes dagligdags slid, kortvarig stress eller om der ligger mere til grund for mistrivsel, som kræver behandling. Din egen læge kan hjælpe med denne afklaring, men det er også muligt at henvende sig direkte til en af vores psykiatere i Center for Familieudvikling for at få en tid og en vurdering.

De fleste vælger en psykiater for at få afklaret, om de kæmper med en psykisk lidelse, der er behandlingskrævende, for at blive diagnosticeret eller få afklaret, om de skal have medicin. Det kan være på baggrund af dialog med egen læge eller psykolog. En psykiatrisk vurdering kan endvidere være meget hjælpsom i det videre samspil med kommunen.

 

Kan man få hjælp hos en psykiater i Center for Familieudvikling, selvom man ikke deltager i centerets øvrige tilbud?
Ja, man kan gå direkte til en psykiater og få behandling alene der. Det er også muligt at få hjælp via de øvrige tilbud i centeret (psykologsamtaler, parterapi, Parkursus (PREP), og sideløbende eller efterfølgende få hjælp hos en af vores psykiatere.

Psykiatere

Jørgen Due Madsen

Overlæge og speciallæge i psykiatri, specialist i psykoterapi og supervision

Jørgen Due Madsen er overlæge, speciallæge i psykiatri og specialist i psykoterapi og supervision. Han har på frivillig basis været med til opbygningen af...

Læs mere

Heidi Sophia Kyhl

Overlæge, speciallæge i psykiatri, ph.d. og kognitiv terapeut

Heidi Sophia Kyhl er psykiater og har mange års erfaring indenfor psykiatrien og psykoterapien. Hun er uddannet indenfor kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og desuden...

Læs mere

Andreas Schröder

Overlæge, ph.d., speciallæge i psykiatri

Andreas Schröder har i over 20 år udredt og behandlet mennesker med psykiske sygdomme som angst, depression og stress-relaterede tilstande. Derudover har han forsket...

Læs mere