Projekter

Vi samarbejder tæt med ministerier, offentlige forskningsenheder, private fonde samt universiteter både i Danmark og internationalt, og vi har løbende store projekter med fokus på at fremme trivsel hos børn, skilte forældre og par. 

Nuværende projekter:

Børnegruppeuddannelsen – Børnehaven

Uddannelsen som henvender sig til pædagoger i daginstitutioner, opstod af et politisk ønske fra Kolding kommune om at videreføre projekt Delebørn – hele børn, så også de ældste børn i børnehaven kunne få gavn af gruppeforløb. Hertil udviklede Center for Familieudvikling, det vi i dag kalder Børnegruppeuddannelsen – Børnehaven, hvor der bliver undervist i hvordan man holder Leopolds gruppe, som henvender sig til børn med skilte forældre i alderen 4-6 år.

Kærlig talt

Kærlig talt er et interaktivt undervisningsforløb, som sætter relationer, kommunikation og svære følelser på skoleskemaet i udskolingen. Projektet er støttet af Ole Kirks Fond, og er et samarbejde mellem Mary Fonden og Center for Familieudvikling. Undervisningsmaterialet blev udviklet og testet på forskellige skoler i 2013/14.

Partelefonen

Partelefonen er et gratis telefonisk rådgivning for par, udviklet med støtte fra Østifterne, som startede 7. september 2020 og er i rivende udvikling.
Partelefonen tilbyder rådgivning fra mere end 20 frivillige rådgivere, der alle er trænet og uddannet ved Center for Familieudvikling.

Telefonen er åben 3 dage om ugen: Mandag kl. 15-18 •  Onsdag kl. 12-15 • Torsdag kl. 15-18 og du kan ringe på 44 144 146.

Sammen om børnene

Sammen om børnene er et udviklingsprojekt, der løber fra 2019-2022 som er støttet af socialstyrelsens midler til forebyggende indsatser på området for børn og unge. Projektet er et tilbud til hele den skilte familie, hvor der arbejdes på at reducere forældrekonflikter og øge trivsel hos både børn og forældre. Projektets effekt bliver evalueret af VIVE.

Vil du vide mere om projektet, kan du sende en mail til projektleder og psykolog Trine Hjorth Bønnerup


Tidligere projekter:

Delebørn – hele børn

Fra 2014-2017 har Center for Familieudvikling gennemført projektet Delebørn – Hele Børn i samarbejde med Kolding, Randers og Egedal kommune, støttet af Egmont Fonden. Over 1000 børn i alderen 8-16 år, har deltaget i en børnegruppe, 100 lærere og pædagoger er blevet uddannet skilsmissegruppeledere og mindst 1500 lærere, pædagoger og andre relevante fagfolk har fået øget viden om børn i skilsmisser.

 

Forældre sammen – hver for sig

Samarbejdskurset ”Forældre sammen – hver for sig” er udviklet af Center for Familieudvikling, og projektet er evalueret af SFI – Det nationale forskningscenter for Velfærd for at få viden om, hvordan konflikthåndtering virker for forældre og børn, og hvilken effekt metoden i øvrigt har i forhold til den måde, som Statsforvaltningen ellers møder familierne på.