Gruppeterapi

Gruppeterapi angst og depression

Hvis du kæmper med angst eller depression kan det ofte være en rigtig stor hjælp at deltage i et gruppeforløb. Her får du tre individuelle samtaler samt 12 gruppesamtaler. Er du i sygesikringsgruppe 2, kan du få det til en meget overkommelig pris. Læs mere om sygesikringsgruppe 2 her.

Gruppebehandling kan have flere fordele. Mange fortæller, at de har fået rigtig meget ud af at møde andre med samme problemer og sammen arbejde sig oven på igen. At høre og se andre komme på fode igen har en stor effekt og er med til at give håb om selv at få det bedre.

Jeg har fået en større accept af mig selv som person.

Jeg har fået ideer til at indrette livet på en måde, der passer til hvordan jeg har det.

Jeg har lært at acceptere, at jeg kan have det svært. Har fået en masse redskaber. Det har hjulpet at få lidt mere teori og forståelse af fx mine leveregler.

Før du begynder i et gruppeforløb, inviterer vi dig til en personlig samtale med en af vores psykologer og evt. vores psykiater, så vi kan danne os et første overblik over din livshistorie og aktuelle tilstand.

Ved forsamtalen kan vi også tale om en eventuel opstart eller justering af medicin – afhængig af dine udfordringer og behandlingshistorik. Vi vil forklare dig, hvad kognitiv adfærdsterapi går ud på som arbejdsmetode, og der vil blive god mulighed for at udveksle oplysninger og spørgsmål.

Behandlingsforløbet i en gruppe strækker sig over 12 uger. Sessionerne varer to timer, og der er indlagt 15 minutters pause med te/kaffe. I hvert behandlingsforløb deltager fire til syv personer. Grupperne ledes af en eller flere af vores psykologer. Der vil altid være mulighed for at tale med centrets psykiater under forløbet.

Gruppeterapi angst og depression – praktiske oplysninger

Hvor: Center for Familieudvikling. Østergade 5, 1. sal. 1100 Kbh. K. – 2 min. fra Kongens Nytorv/Metro

Tidspunkt: Der er p.t ingen datoer for det næste gruppeforløb, men er du interesseret i at deltage, så send endelig en mail til Psykolog Inger Cherka

Pris: Prisen for hele dette forløb:  3.936 DKK, hvis du allerede er i sygesikringsgruppe 2 eller skifter til sygesikringsgruppe 2.
Alternativt koster forløbet 13.185 DKK.

Prisen dækker 12 gruppesessioner samt tre individuelle psykologsamtaler. Beløbet skal ikke betales på én gang, men kun pr. gang.

Ønsker du at starte i gruppeterapi, bedes du bestille en tid til en forsamtale i boksen.

Behandlere

Inger Chercka

Psykolog (cand.pæd.psych. aut.) og Børnegruppeleder TCK gruppe

Lotte Bukh

Psykolog (cand.psych.aut.) og projektleder