Livskriser, tro og eksistens

Når livet bliver vanskeligt, og vi mister fodfæste på grund af et tab, konflikter eller andre udfordringer, og når vi mærker bekymringen, angsten og de depressive følelser, står spørgsmålene ofte i kø: Hvordan får jeg det bedre? Hvad skal jeg gøre? Hvorfor og hvordan skal jeg leve? Også livets store spørgsmål kan komme i spil og give anledning til smertefulde eller overraskende spørgsmål: Hvorfor er vi her? Hvor går vi hen? Er der en mening? Har jeg en tro, der hjælper mig, eller er troen med til komplicere mit liv?

En livskrise opstår ofte i relationen til vores medmennesker og omgivelser. Ofte er det en kombination af indre og ydre hændelser, der fører til livskrisen.

Krisen kan bringe os et sted hen i os selv, som vi ellers aldrig ville have besøgt. Krisen kan give os nye indsigter og pege på værdier og et livsgrundlag, der er mere holdbart. Krisen er også tvetydig og kan give dybe sår, som er svære at hele. Derfor er det meget vigtigt at få god støtte og faglig hjælp undervejs, så livet kan leves videre måske på en lidt anden og mere realistisk måde.

Ved behov for akut behandling, kontaktes psykiatrisk skadestue eller egen læge.

Vores tilgang

Center for Familieudviklings værdier er næstekærlighed, faglighed og samfundsansvar. I afdeling for Psykiatri og Eksistens udmøntes dette i, at vi ønsker at møde det enkelte menneske med en helhedsorienteret tilgang, hvor historie, vilkår og relationer medtænkes sammen med biologiske, psykologiske, sociale og åndelige forhold. Vi ønsker at møde hvert enkelt menneske med dyb respekt og lige netop der, hvor hver enkelt befinder sig. I vores terapi og behandlingsforløb er der plads til alle former for eksistentielle problemstillinger, og samtaler om værdirelaterede emner som ansvar, livsmening, tro, håb og kærlighed.

Vores behandling er baseret på forskning og de bedste faglige og etiske principper. Psykoedukation, kognitiv adfærdsterapi, skematerapi og psykodynamisk terapi i et eksistentielt og relationelt perspektiv vil være en vigtig del af behandlingen, og vores psykologer og psykiater arbejder tæt sammen i alle forløb og med gensidig inspiration. Dette sker i et tæt samarbejde med Center for Familieudviklings øvrige afdelinger.

Bestil en tid

Udfyld felterne via formularen i boksen. I formularen kan du vælge, om du ønsker tid hos en psykolog eller psykiater, og om du ønsker videokonsultation.

For at vi bedst muligt kan vurdere, hvordan vi kan hjælpe dig, bedes du udfylde formularen i boksen. I løbet af en uge, vil du høre fra én af vores psykologer/psykiatere med tilbud om en tid eller andet forslag til videre hjælp.

Ved behov for akut behandling, skal du kontakte psykiatrisk skadestue eller egen læge.

Pris og praktiske informationer

Priser

Priser ved konsultationer hos psykiater

Udredning/første samtale á 50 min: 1.795 DKK.
Udredning/første samtale afregning med forsikring á 50 min: 2.495 DKK.
Individuel terapi á 50 min: 1.445 DKK.
Individuel terapi afregning med forsikring á 50 min: 1.995 DKK.
Medicinsamtale for psykiater á 25 min: 895 DKK.
Medicinsamtale for psykiater afregning med forsikring á 25 min: 1.195 DKK.
Parterapi med fokus på stress, angst, depression m.m. á 90 min: 1.995 DKK.
Erklæringer og yderligere udredning – spørg behandler om pris

Priser ved konsultationer hos psykolog

Udredning/første samtale á 50 min: 1.395 DKK.
Individuel terapi á 50 min: 1.295 DKK.
Individuel terapi afregning med forsikring á 50 min: 1.345 DKK.
Individuel terapi á 25 min: 645 DKK.
Parterapi med fokus på stress, angst, depression m.m. á 90 min: 1.995 DKK.
Erklæringer og yderligere udredning – spørg behandler om pris

Betaling kan foregå som:

  • Egenbetaling
  • Sygesikringsgruppe 2. Læs mere her.
  • Arbejdsgiverbetaling
  • Sundhedsforsikring

Afdelingen har ingen overenskomst med sygesikringen for sygesikringsgruppe 1 patienter og modtager ikke henvisninger fra egen læge, hverken til psykologer eller psykiater.

Videokonsultation

Som noget nyt tilbyder vi nu også videokonsultation. Dette kan være en fordel, hvis du eksempelvis ønsker hurtig psykiatrisk hjælp, eller det er en transportmæssig udfordring for dig at møde ind på centret i København eller Aarhus.

Ønsker du videosamtaler, vælger du det i kontaktformularen. Du vil derefter blive kontaktet via din mail af din behandler, der både giver dig en tid og i en særskilt mail sender dig et link til oprettelse af din bruger i det sikre videoprogram wecare.software. Det er ganske enkelt at oprette en bruger i videoprogrammet.

Programmet fungerer bedst via firefox browseren. Husk inden første samtale at slå både mikrofon og kamera til.
Når du har oprettet en bruger får du en mail i din mailboks om, at der er oprettet en tid til dig i wecare. Denne bekræfter du bare, og derefter bliver du ringet op på den aftalte tid.

Behandlere i København

Elli Kappelgaard


Autoriseret psykolog

Elli Kappelgaard har siden 2022 været psykolog hos Center for Familieudvikling. Førhen har Elli igennem en årrække arbejdet som klinisk psykolog og foredragsholder, og...

Læs mere

Emilie Frijs Due

Autoriseret psykolog

Emilie Frijs Due er autoriseret psykolog og har været tilknyttet Center for Familieudvikling siden 2015. Emilie har flere års terapeutisk erfaring med individuelle samtaleforløb...

Læs mere

Heidi Sophia Kyhl

Overlæge, speciallæge i psykiatri, ph.d. og kognitiv terapeut

Heidi Sophia Kyhl er psykiater og har mange års erfaring indenfor psykiatrien og psykoterapien. Hun er uddannet indenfor kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og desuden...

Læs mere

Maria Techow

Autoriseret psykolog, specialist i psykoterapi og klinisk psykologi. Leder af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi.

Maria Techow har en specialistuddannelse i klinisk psykologi, er leder af Afdelingen for Individuel og Eksistentiel Terapi og har været tilknyttet Center for Familieudvikling...

Læs mere

Jørgen Due Madsen

Overlæge og speciallæge i psykiatri, specialist i psykoterapi og supervision

Jørgen Due Madsen er overlæge, speciallæge i psykiatri og specialist i psykoterapi og supervision. Han har på frivillig basis været med til opbygningen af...

Læs mere

Behandlere i Aarhus

Andreas Schröder

Overlæge, ph.d., speciallæge i psykiatri

Andreas Schröder har i over 20 år udredt og behandlet mennesker med psykiske sygdomme som angst, depression og stress-relaterede tilstande. Derudover har han forsket...

Læs mere

Søren Møller Andersen

Psykolog

Søren Andersen har siden 2019 arbejdet som psykolog hos Center for Familieudvikling. Søren har særligt specialiseret sig i arbejdet med par og har løbende...

Læs mere

Steen Kruse

Psykoterapeut, par- og familieterapeut. Leder af Par-og Skilmisseafdelingen i Aarhus.