Når livet bliver vanskeligt, og vi mister fodfæste på grund af et tab, konflikter eller andre udfordringer, og når vi mærker bekymringen, angsten og de depressive følelser, står spørgsmålene ofte i kø: Hvordan får jeg det bedre? Hvad skal jeg gøre? Hvorfor og hvordan skal jeg leve? Også livets store spørgsmål kan komme i spil og give anledning til smertefulde eller overraskende spørgsmål: Hvorfor er vi her? Hvor går vi hen? Er der en mening? Har jeg en tro, der hjælper mig, eller er troen med til komplicere mit liv?
En livskrise opstår ofte i relationen til vores medmennesker og omgivelser. Ofte er det en kombination af indre og ydre hændelser, der fører til livskrisen.
Krisen kan bringe os et sted hen i os selv, som vi ellers aldrig ville have besøgt. Krisen kan give os nye indsigter og pege på værdier og et livsgrundlag, der er mere holdbart. Krisen er også tvetydig og kan give dybe sår, som er svære at hele. Derfor er det meget vigtigt at få god støtte og faglig hjælp undervejs, så livet kan leves videre måske på en lidt anden og mere realistisk måde.
Ved behov for akut behandling, kontaktes psykiatrisk skadestue eller egen læge.
Vores tilgang
Center for Familieudviklings værdier er næstekærlighed, faglighed og samfundsansvar. I afdeling for Psykiatri og Eksistens udmøntes dette i, at vi ønsker at møde det enkelte menneske med en helhedsorienteret tilgang, hvor historie, vilkår og relationer medtænkes sammen med biologiske, psykologiske, sociale og åndelige forhold. Vi ønsker at møde hvert enkelt menneske med dyb respekt og lige netop der, hvor hver enkelt befinder sig. I vores terapi og behandlingsforløb er der plads til alle former for eksistentielle problemstillinger, og samtaler om værdirelaterede emner som ansvar, livsmening, tro, håb og kærlighed.
Vores behandling er baseret på forskning og de bedste faglige og etiske principper. Psykoedukation, kognitiv adfærdsterapi, skematerapi og psykodynamisk terapi i et eksistentielt og relationelt perspektiv vil være en vigtig del af behandlingen, og vores psykologer og psykiater arbejder tæt sammen i alle forløb og med gensidig inspiration. Dette sker i et tæt samarbejde med Center for Familieudviklings øvrige afdelinger.
Bestil en tid
Udfyld felterne via formularen i boksen. I formularen kan du vælge, om du ønsker tid hos en psykolog eller psykiater, og om du ønsker videokonsultation.
For at vi bedst muligt kan vurdere, hvordan vi kan hjælpe dig, bedes du udfylde formularen i boksen. I løbet af en uge, vil du høre fra én af vores psykologer/psykiatere med tilbud om en tid eller andet forslag til videre hjælp.
Ved behov for akut behandling, skal du kontakte psykiatrisk skadestue eller egen læge.
Priser
Se priser hos psykolog og psykiater her.
Betaling kan foregå som:
- Egenbetaling
- Sygesikringsgruppe 2. Læs mere her.
- Arbejdsgiverbetaling
- Sundhedsforsikring
Afdelingen har ingen overenskomst med sygesikringen for sygesikringsgruppe 1 patienter og modtager ikke henvisninger fra egen læge, hverken til psykologer eller psykiater.
Videokonsultation
Som noget nyt tilbyder vi nu også videokonsultation. Dette kan være en fordel, hvis du eksempelvis ønsker hurtig psykiatrisk hjælp, eller det er en transportmæssig udfordring for dig at møde ind på centret i København eller Aarhus.
Ønsker du videosamtaler, vælger du det i kontaktformularen. Du vil derefter blive kontaktet via din mail af din behandler, der både giver dig en tid og i en særskilt mail sender dig et link til oprettelse af din bruger i det sikre videoprogram wecare.software. Det er ganske enkelt at oprette en bruger i videoprogrammet.
Programmet fungerer bedst via firefox browseren. Husk inden første samtale at slå både mikrofon og kamera til.
Når du har oprettet en bruger får du en mail i din mailboks om, at der er oprettet en tid til dig i wecare. Denne bekræfter du bare, og derefter bliver du ringet op på den aftalte tid.