Certificering i afholdelse af kurser for skilte forældre (KIFF)

Denne uddannelse certificerer dig til at afholde “Vores skilte familie – kursus i fælles forældresamarbejde (KIFF)”. Kurset er udviklet af Center for Familieudvikling med inspiration fra dansk og international forskning og er baseret på principperne fra PREP. Kurset er et 1-dags program, der skal ruste forældre til at tage vare på deres børns behov efter skilsmisse og forbedre deres samarbejde omkring børnene.

Du vil blive trænet til at omsætte den viden, som du har fået på grundmodulet “Viden og redskaber til arbejdet med skilte forældre”, til en kursusintervention, der veksler mellem undervisningsoplæg og samtaleøvelser. Du vil få en manual, der indfører dig grundigt i alle undervisningstemaer. Desuden vil du blive trænet i både underviserrollen og vejlederrollen, som er rettet mod at støtte forældrene i deres samtaler undervejs på kurset.

Når du har taget denne uddannelse, vil du være certificeret KIFF-underviser og kan afholde KIFF-kurser både i privat og offentlig regi. Uddannelsen er for dig, der møder de skilte forældre enten i privat praksis, i den kommunale forebyggende rådgivning eller behandlingsarbejde samt i Familieretshuset.

Du kan læse mere om “Vores skilte familie – kursus i fælles forældresamarbejde” her

Jeg har virkelig været glad for indholdet, formidlingen og det høje niveau man føler hos jer. Glæder mig til at komme i gang med processen hen mod at holde KIFF-kurser.”  Lenette Glerup-Jahn, familieterapeut, Familiecentret Jammerbugt Kommune

Optagelseskrav

Ønsker du at tage certificerings-uddannelsen, er det en forudsætning, at du har taget grundmodulet “Viden og redskaber til arbejdet med skilte forældre” først.

 

Certificering

 • Hvis du har gennemført “Certificering i afholdelse af kurser for skilte forældre (KIFF)”, bliver du certificeret KIFF-kursusleder. Certificeringen giver dig ret til selv at afholde “Videre efter skilsmissen” (Kiff-kurser) i lokalt regi i Danmark.
 • For at kvalificere dig til certificering som KIFF-kursusleder skal du have været til stede i mindst 90 procent af undervisningen. Opfylder du ikke det kriterium, forbeholder vi os retten til at tilbageholde din certificering.
 • Certificerede kursusledere underskriver en kontrakt med Center for Familieudvikling, hvor man forpligter sig til at bruge det CFF-udviklede KIFF-materiale, overholde copyright samt overholde krav om at indberette alle sine kurser og evalueringer til Center for Familieudvikling. Se kontrakten her.
 • Som certificeret kursusleder holder du kurserne på eget initiativ. Du kan også afholde kurser i samarbejde med offentlige institutioner, organisationer eller virksomheder.
 • Certificering inkluderer en ledermanual samt adgang til vores ekstranet for certificerede (’Mit CFF’), hvor du kan downloade PowerPoints til brug i undervisningen, kursusmodeller osv.
 • Afholder du et KIFF-kursus, skal du være opmærksom på, at kurset skal indeholde vejledning af de enkelte forældrepar. Man kan maksimalt være vejleder for tre forældrepar ad gangen under et kursus. At afholde et KIFF-kursus kræver altså et tilstrækkeligt antal vejledere.
Uddannelsens indhold

Indhold

 • Kort gennemgang af de forskellige oplæg på kurset “Vores skilte familie – kursus i fælles forældresamarbejde (KIFF)”.
 • Træning i opgaven som kursusunderviser. Herunder introduktion til den læringsforståelse, der ligger bag kurset, og de didaktiske greb, der kan anvendes i forberedelsen og afholdelsen af oplæg.
 • Øvelse hvor alle deltagere holder et fem minutters oplæg (i grupper). 
 • Træning i rollen som vejleder af forældrepar. Herunder oplæg om vejlederrollen og præsentation af tre måder at vejlede på. 
 • Øvelse i vejlederrollen (i grupper af tre).
 • Oplæg om generelle overvejelser, når der skal afvikles “Vores skilsmisse – kursus i fælles forældresamarbejde (KIFF)”, herunder visitationssamtaler, opfølgende samtaler, planlægning og afvikling af et kursus.     

Praktiske informationer

Varighed

 • Uddannelsen forløber over to dage. Undervisningen ligger typisk i tidsrummet 9.00-16.00.

Se program for uddannelsens to dage her.

Hvor

København: Center for Familieudvikling, Østergade 5, 1. sal. 1100 København. K.

 

Forplejning

Inden dagens program, tilbyder vi kaffe/the og croissanter.
Vi sørger for frokost. Er du vegetar, tager vi højde for det.
I løbet af dagen er der adgang til kaffe/the, frugt og forfriskninger.

Pris og betaling

Pris

4.195 (ekskl. moms)

Betaling

 • Du kan betale uddannelsen med dankort, EAN-nummer eller bankoverførsel (tilsendt faktura).
 • Betaler du med dankort trækkes beløbet umiddelbart efter tilmeldingen er gennemført.
 • Betaler du via. EAN-nummer eller faktura har betalingen forfald 14 dage efter fakturadato.

 

 

 

Undervisere

Søren Marcussen

Diplomuddannelse i psykologi, psykoterapeut og projektleder. Leder af Par-og Skilmisseafdelingen i København.

Mathias Rolskov Jakobsen

Psykolog
Mathias er på barsel.

Mathias Rolskov Jakobsen er psykolog hos Center for Familieudvikling og arbejder både med emotions-fokuseret parterapi, med terapi for skilte forældre samt med sammenbragte familier....

Læs mere