Parkursus for forældre med bonusbørn

Få den nyeste viden, inspiration og redskaber til at udvikle jeres sammenbragte familie sammen.

Som forældre i en familie med bonusbørn, har I helt sikkert et stort ønske om, at den nye familie og det nye fællesskab skal lykkes, og at de sammenbragte børn må trives. Desværre er det statistisk set kun omkring 1 ud af 4 sammenbragte familier, der holder på den lange bane.

Når det ikke lykkes, skyldes det sjældent manglende motivation. Svaret findes snarere i, at det er en ny og svær familieform. Den sammenbragte familie har ofte mange af kernefamiliens idealer, men den må på mange måder finde sine egne veje og nye idealer for at være familie. I den sammenbragte familie er der ofte både dine, mine og vores børn. Samtidig er der biologiske forældre, der ikke kan skrives ud af ligningen. Situationen kompliceres yderligere ved, at det nye parforhold skal bygges op samtidig med, at der er børn på banen fra første dag.

Mange oplever, at disse udfordringer er vanskelige at mestre, og adresseres derfor på parkurset for forældre med bonusbørn.

 

Få hjælp til at møde udfordringerne som familie med bonusbørn

På ”Parkursus for forældre med bonusbørn” får I hjælp til at håndtere udfordringerne som sammenbragt familie. Vi stiller blandt andet skarpt på:

  1. De særlige vilkår i den sammenbragte familie – og hvordan man skaber gode rammer for hverdagen og livet sammen
  2. Håndtering af forældreroller i forhold til dine, mine og vores børn
  3. At værne om parforholdet i den sammenbragte familie

Kurset er for alle familier, hvor mindst en af jer har børn med ind i forholdet. Har du tidligere deltaget på centrets PREP-kurser for par, eller KIFF-kurser for skilte forældre, vil dette kursus indeholde ny og supplerende viden.

Gennem undervisning, praktiske øvelser og cases tilegner I en række efterprøvede redskaber, som I efterfølgende kan integrere og udleve i mere bæredygtige familiedynamikker. Der er tid til refleksion og samtaler med ens partner. Efter kurset vil det være mulighed for at tilkøbe yderligere støtte til at arbejde med ens familie eller parforhold, hvis dette ønskes.

Der er begrænset antal pladser på kurset. Prisen er pr. par.

Tilmeld jer nu

 

Det siger tidligere deltagere

Virkelig udbytterigt og konkret. Og hvor ER I gode formidlere.” Kvinde, 1975, København

 

Godt og brugbart kursus. Der er sat mange refleksioner i gang, som der kan arbejdes med. Har fået ideer til at finde min rolle som bonus-forældre.” Kvinde, 1988, Gladsaxe

 

Godt kursus med godt indhold og en bred vifte information omkring sammenbragte familiers hverdag. Dejligt at vide, vi ikke er de eneste, der har det svært i perioder i dagligdagen!” Mand, 1985, Gladsaxe

 

Masser af god konkret viden at tage med.” Kvinde, 1981, Rødovre

 

Undervisere

Søren Marcussen

Seniorkonsulent, underviser og familiebehandler. Har en pædagogisk diplom i psykologi

Line Brøgger Mikkelsen

Psykolog (cand. psych. aut.)