Julie Herred Reimer

Fra september til slutningen af december 2023 er der i Aarhus mulighed for at gå i gratis parterapi hos vores psykologpraktikant Julie Herred Reimer.

I udgangspunktet afholder Julie parterapi sammen med den anden psykologpraktikant, Eva Cohrt Lundgaard, som led i deres fælles oplæring og træning. Dette gratis tilbud er derfor til jer, der ønsker hjælp til at styrke og udvikle jeres parforhold, og som er indstillet på at indgå i et træningsforløb.

Til daglig studerer Julie psykologi på Aarhus Universitet, hvor hun er i gang med den sidste del af studiet.

Julie er oplært i emotionsfokuseret parterapi og modtager løbende supervision af en af vores erfarne og autoriserede psykologer.

Eva Cohrt Lundgaard

Fra september til slutningen af december 2023 er der i Aarhus mulighed for at gå i gratis parterapi hos vores psykologpraktikant Eva Cohrt Lundgaard.

I udgangspunktet afholder Eva parterapi sammen med den anden psykologpraktikant, Julie Herred Reimer, som led i deres fælles oplæring og træning. Dette gratis tilbud er derfor til jer, der ønsker hjælp til at styrke og udvikle jeres parforhold, og som er indstillet på at indgå i et træningsforløb.

Til daglig studerer Eva psykologi på Aarhus Universitet, hvor hun er i gang med den sidste del af studiet.

Eva er oplært i emotionsfokuseret parterapi og modtager løbende supervision af en af vores erfarne og autoriserede psykologer.

Søren Møller Andersen

Søren Andersen har siden 2019 arbejdet som psykolog hos Center for Familieudvikling. Søren har særligt specialiseret sig i arbejdet med par og har løbende dygtiggjort sig inden for dette område. Han har også erfaring i arbejdet med skilte og sammenbragte familier. Desuden har Søren erfaring med individuel terapi, hvor særligt det relationelle, men også det eksistentielle ofte er centrale temaer i samtalen. Endelig har Søren fokus på samtaler med enkeltpersoner, par og familier før, under og efter en udstationering i udlandet. Søren har også mange års erfaring som underviser, både undervisning af par og fagpersoner. Søren er en del af Center for Familieudviklings afdeling i Aarhus.

“Jeg er i samtaler med par og enkeltpersoner altid optaget af at skabe et trygt, tillidsfuldt og respektfuldt rum. Jeg er desuden optaget af, at samtalerne medvirker til at rette opmærksomhed på og styrke det, der allerede fungerer godt. Samtidig er det vigtigt for mig at kunne hjælpe par og enkeltpersoner til at være i det, der opleves sårbart og vanskeligt på en mere hjælpsom måde – hvad enten det handler om at fremme accepten, kunne møde det med en større grad af egenomsorg eller i højere grad kunne dele det sårbare med en partner.”

Andreas Schröder

Andreas arbejder i afdeling for Psykiatri og Eksistens, Center for Familieudvikling i Aarhus. Han har i mange år forsket i effekten af forskellige former for psykologisk behandling, og har samtidigt langvarig erfaring med behandling af angst, depression og stress-relaterede tilstande, både i gruppe og individuelt. Andreas er uddannet indenfor kognitiv terapi, en behandlingsmetode han supplerer med oplevelsesorienterede tilgange ud fra nyere terapiretninger som ACT og mindfulness, og med en forståelse af menneskers grundlæggende måde at knytte bånd på fra den dynamiske psykoterapi.

”Grundtonen i min behandling af mennesker, som rammes af psykisk sygdom, er en accept af den syge, og en dyb respekt for dennes forsøg at klare livet på. Depression, angst, stress eller andre former for psykiske lidelser er hverken tegn på svaghed eller mindreværd, tværtimod. Ofte er det nogle af de mest dedikerede mennesker, som overbebyrdes og pludseligt bryder sammen. Aflastning, at lære at drage omsorg for sig selv, og at give rum til det svære, er derfor ofte nødvendigt i starten af et behandlingsforløb, evt. suppleret af medicinsk behandling. Den syge har brug for at møde forståelse af sine nærmeste, og jeg inddrager derfor gerne de pårørende i behandlingen. Næste skridt er typisk at lære specifikke teknikker den enkelte kan anvende til at mindske symptomer og til at genvinde glæde og overskud. Endeligt kan det være værdifuldt at undersøge i fællesskab, om de strategier den enkelte bruger til at klare livets udfordringer, er med til at vedligeholde sygdom eller at gøre personen sårbar for tilbagefald.

Jeg giver gerne plads også til de eksistentielle eller trosmæssige spørgsmål som kan presse sig på når man rammes af psykisk sygdom, og som der måske ikke har været mulighed for at dele andre steder.”